Til hovedinnhold

Mozilla lanserer VR-nettside for Oculus Rift

Slår et slag for VR-surfing på Internett.

Mozilla

Forbrukerversjonen av de mye omtalte VR-brillene Oculus Rift har som kjent ennå ikke inntatt butikkhyllene, men det utvikles likevel massevis av eksperimentelt VR-innhold for dem som måtte sitte på et utviklereksemplar av brillene.

Nå har selskapet bak den populære nettleseren Firefox, Mozilla, stått bak et nytt VR-påfunn i et forsøk på å fremme Internet-surfing med Oculus Rift. Det har de gjort ved å lansere en nettside kalt Mozvr.com.

VR-dedikert nettside

Mozvr.com beskrives av Mozilla selv som en «VR-nettside om VR-nettsider». Idéen er at siden skal fungere som en plattform for deling av eksperimentelle, nettbaserte VR-konsepter og som en ressursside for slikt innhold som utviklere kan dra nytte av.

Skjermbilde fra en av VR-demoene.Foto: Mozilla

Nettsiden i seg selv er også et VR-eksperiment og er ifølge Mozilla designet helt fra grunnen av for bruk med VR-teknologi, i den hensikt å by på en like sømløs og smertefri surfeopplevelse som vanlig nettsurfing.

Det innebærer blant annet at det å trykke på lenker på nettsiden vil «transportere» brukeren til nye VR-omgivelser via en glidende overgang, og menyene skal være presentert som en diskré «heads up display» som enkelt kan fjernes fra syne. Mozilla understreker at grensesnittet ennå er i en tidlig utviklingsfase, og vil bli bedre etter hvert.

Har lagt ut demoer

Mozilla har allerede lagt ut lenker til et knippe VR-demoer demoer på nettsiden. En av dem er en dokumentarfilm som heter «The Polar Sea», som lar deg oppleve arktiske strøk i 360-graders video produsert av selskapet Deep. En annen demo er en episode av det som skal være det første VR-talkshowet, kalt Talk Chat Show Ring.

For å få glede av alt dette må du altså være i besittelse av et Oculus Rift-hodesett, og i tillegg må du laste ned Mozillas VR-tilpassede utgave av nettleseren Firefox, som er tilgjengelig både for Windows og OS X.

Om du har de nødvendige redskapene er det bare å sette i gang. Mer informasjon om hvordan det hele fungerer finner på på Mozvr.com.

Forbrukerutgaven av Oculus Rift er ikke langt unna: Ifølge toppsjefen er den bare måneder unna »

(Via TechRadar)

annonse