Til hovedinnhold

Ber Telenor endre 4G-annonser

Forbrukerombudet reagerer på bruk av Amobil.nos 4G-kart

Da Mobilens søsternettsted Amobil testet mobilt bredbånd over hele Norge, kom Telenor klart best ut de fleste stedene.

Telenor har ikke latt anledningen gå fra seg, og har nå store annonser flere steder der de tydelig kommuniserer at de er kåret til landets beste på 4G i en uavhengig test.

Nå krever Forbrukerombudet at Telenor enten endrer eller trekker kampanjen. Nestleder Bente Øverli i Forbrukerombudet ber om at Telenor opplyser om begrensningene ved 4G-hastigheter, for eksempel ved å legge til følgende setning i annonsen:

«Opplevd hastighet varierer etter abonnement og andre forhold. Les mer om dekning og hastighet på www.operatør.no/hastighet.»

Klager på bruk av kart

Nestleder Bente Øverli i Forbrukerombudet ber Telenor endre markedsføringen sin.

Forbrukerombudet har lenge vært misfornøyde med at operatørene ikke opplyser om hvilke begrensninger som gjelder for mobildatakapasitet når de markedsfører 3G- og 4G-hastigheter. NetCom har tilpasset sin markedsføring til Forbrukerombudets ønsker. Nå ber Øverli Telenor om å følge etter.

Øverli ber også Telenor droppe bruken av resultatkartet fra Amobils dekningstest. Hun mener at kartet, slik det fremstilles grafisk av Telenor, er ubalansert, og at det ikke kommer fram at NetCom er raskest mange steder i Oslo-regionen.

Per Aril Meling, informasjonssjef i Telenor Norge, sier til Mobilen.no at Telenor vil rette seg etter Forbrukerombudets krav, både ved å ta inn forbehold om opplevd hastighet i sin markedsføring, og gjennom å korrigere sin grafiske fremstilling av det aktuelle dekningskartet.

Her surfer du raskest: Amobils test av mobilt bredbånd

annonse