Tek.no

Nyhet

Her «venter» en iPad i kø for å kjøpe en iPhone 6S

Australsk Apple-fan prøver seg med et nytt stunt.

Atomic212
25 Sept 2015 16:30

Nye Apple-lanseringer assosieres som kjent ofte med lange køer utenfor Apple-butikkene, hvor folk gjerne tilbringer mange timer for å få kloa i det seneste produktet. Nettstedet Mashable melder nå om en ny, fiffig vri på Apple-kø-fenomenet.

I Australia brukes en telekonferanse-robot ved navn «Lucy» som stedfortreder for en en Apple-kunde. Roboten står som nummer fire i køen utenfor selskapets flaggskip-butikk i Sydney for å få fatt i den nye iPhone 6S-telefonen.

iPad på «Segway»

Roboten består av et annet Apple-produkt, nemlig en iPad, som er festet til en Segway-lignende innretning. Mens roboten står i køen befinner eieren, Lucy Kelly, seg på kontoret hvor hun arbeider, og med jevne mellomrom kommuniserer hun med andre mennesker i køen via iPad-en.

Roboten består av en iPad som er festet til en Segway-lignende innretning. Foto: Atomic212

Hensikten med fremstøtet, som altså er seriøst ment, er å spare tid. Stuntet regnes som det aller første tilfellet av en robot som brukes som stedfortreder for en person på denne måten.

iPad-roboten møtte opp ved utenfor Apple-butikken klokken fem på morgenen på torsdag, og skal stå i kø hele natt til fredag, da iPhone 6S lanseres i Australia,

Mulig markedsføringstriks

Landet er et av de første i verden som får telefonen på grunn av tidssonen. Det er i skrivende stund for øvrig uvisst om butikken vil godkjenne stuntet og faktisk selge iPhone-telefonen til roboten, men i så fall vil det jo kunne sette en viss presedens.

Fremstøtet kan nok også regnes som et lite markedsføringstriks, da den Segway-lignende innretningen som skjermen er montert på produseres av selskapet som eieren jobber for, nemlig Atomic 212. Hvorvidt det planlegges en kommersialiering av konseptet er uvisst.

Det går allerede an å kjøpe iPhone 6S i Norge: Men det blir svært dyrt »

(Via The Verge)

Les også
Lanserte gigant-iPad
Les også
Dette tror vi Apple lanserer i kveld
annonse

Les også