Tek.no

Nyhet

Dette er grunnen til at Xperia Z5 Premium ikke kommer til å gå varm

Lekkede bilder viser at Sony har gjort en grundig jobb med ventilasjonen.

Weibo/Teknofil.no/montasje
8 Sept 2015 09:00

For knapt én uke siden lanserte Sony et monster av en mobil: Xperia Z5 Premium, verdens først mobil med 4K-skjerm. Det var imidlertid én ting som bekymret flere ved toppmodellen, nemlig prosessoren som satt inni.

Qualcomms Snapdragon 810-brikke har vært beryktet for å overopphete, og Samsung unngikk bevisst å bruke denne brikken i blant annet Galaxy S6. Nå melder imidlertid GSMArena at Sony kan ha funnet en måte å løse problemet på.

De to oransjefargede områdene er doble ventilasjonskanaler, med en god dose termisk pasta smurt over seg. Foto: Weibo

Et bilde publisert på den kinesiske mikroblogg-tjenesten Weibo viser nemlig innmaten til Z5 Premium, og der kan vi tydelig se hva Sony har foretatt seg for å lede varmen bort. Øverst til høyre på telefonen kan vi se doble ventilasjonskanaler, som effektivt skal lede varmen bort. Videre har japanerne også smurt ekstra tjukt på med termisk pasta, for å lede varmen ut av mobilen.

Var nødt til å velge Snapdragon 810

Om tiltakene beskrevet over er nok gjenstår imidlertid å se, men ved første øyekast ser det ut til at Sony her har gjort en grundig jobb. Nå kan man selvfølgelig spørre seg om det virkelig er nødvendig å bruke en prosessor som har opplevd såpass mye problemer, men ifølge GSMArena hadde ikke Sony mye valg.

Å bruke en eldre prosessor med lavere ytelse i en 4K-mobil ville rett og slett ikke fungert spesielt godt, ifølge nettstedet.

Xperia Z5 Premium er ikke en mobil som går upåaktet hen. Baksiden er blant annet så blank at du enkelt kan bruke den som speil. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

For øvrig bør det nevnes at de to andre mobilene Sony avduket ved samme anledning, Xperia Z5 og Xperia Z5 Compact, er utstyrt med nøyaktig samme brikke, men mer lavoppløste skjermer. I praksis burde dette bety at disse kan være mindre utsatt for varmeproblemer – forutsatt at Sony har gjort en like grundig jobb med ventilasjonen her også.

Kan aluminiumsfolie gjøre mobilen din raskere?
Vi satte et nytt, merkelig triks på testbenken »

(Kilde: GSMArena, Weibo (kinesisk))

annonse

Les også