Tek.no

Nyhet

Galaxy S6 slår iPhone 6 i holdbarhetstest

Forsikringsselskapet har gitt begge telefonene juling, og Galaxy kommer seirende ut.

SquareTrade
16 Apr 2015 05:30

Hvis du vil leke telefon-feinschmecker med de store gutta blir det dyrt. Samsung, Apple og de andre telefonprodusentene vet å ta seg godt betalt for toppmodellene sine. Den nye Samsung Galaxy S6 koster for eksempel i skrivende stund rundt 6500 kroner for den rimeligste utgaven, mens en 64 GB iPhone 6 går for rett under 7000.

Og jo dyrere telefonen er, jo surere er det når den går i bakken og knuser. Eller hva om den bare bøyer seg i lomma di, slik som flere brukere rapporterte at skjedde med iPhone 6 Plus? Er dette noe bedre på Galaxy S6? Det amerikanske forsikringsselskapet SquareTrade har testet begge modellene og funnet ut av det.

Se video nederst i saken.

Vi har testet vidundermiddelet som skal redde en vannskadet mobil »

Galaxy S6 kommer mye bedre ut enn iPhone 6 Plus

Med en egen robot har SquareTrade bøyd Galaxy S6, S6 Edge, iPhone 6 og iPhone Plus for å se hvilken som tålte mest. I følge SquareTrade kom Galaxy S6 best ut og taklet et trykk på opp til 50 kilogram uten å bli deformert. Under samme trykk sprakk glasset på Galaxy S6 Edge, og både iPhone 6 og iPhone 6 Plus ble permanent bøyd. I tillegg sprakk iPhone 6 ved volumknappen.

Slik dør en iPhone. Foto: SquareTrade

Begge de nye telefonene fra Samsung skal ha overlevd seks fall fra 180 centimeters høyde uten å bli ødelagt. Pressemeldingen definerer ikke «ødelagt», men vi gjetter det betyr at telefonen fortsatt fungerte som den skulle, selv om kanskje glasset sprakk. De sier heller ikke noe om underlaget den falt på; om det er asfalt, tregulv eller vegg til vegg-teppe. Uansett hva telefonene landet på, taklet visst iPhone 6 Plus det dårligere; den gikk helt i stykker, og sluttet å virke etter 30 minutter.

SquareTrades poengskjema. Foto: SquareTrade

I en skala med holdbarhetspoeng fra 1-10 har SquareTrade vurdert risikoen for at hver telefon kan bli ødelagt. 1 poeng betyr liten risiko, 10 betyr høy risiko. Best ut kommer Samsung Galaxy S6 med 4 poeng, tett fulgt av iPhone 6 med 4,5 poeng, som i sin tur har Galaxy S6 Edge hakk i hæl med 5 poeng, før iPhone 6 Plus kommer diltende bakerst med 6 poeng.

Brukte 3,3 milliarder dollar i året på utskifting og reparasjon

– Samtidig som tynnere og større telefonskjermer som på Samsung Galaxy S6 og Apple iPhone 6 er ekstremt populære, og blir stadig mer holdbare, viser antall klager at forbrukerne ødelegger dem i høyere takt enn noen gang før, sier Jessica Hoffman i den globale kommunikasjonsavdelingen i SquareTrade.

Amerikanere skal de siste syv årene ha brukt mer enn 23,5 milliarder dollar på reparasjoner og utskiftinger, noe som litt grovt kan regnes om til et snitt på 3,3 milliarder dollar i året, eller omtrent 26 milliarder kroner. SquareTrade sier at de forventer at tallene vil fortsette å stige.

Les vår test av vinneren: Galaxy S6 er en real nesestyver for konkurrentene »

Se video fra testen:

(Kilde: Pressemelding)

Les også
– Samsung er i ferd med å implodere
Les også
Lyst på en unik utgave av Galaxy S6?
Les også
Samsung Galaxy S6 Edge: Et smykke av en supermobil
Les også
Samsung Galaxy S6: Mobilen som sprenger rekorder
Les også
Er Galaxy S6 for lik iPhone 6?
annonse

Les også