Til hovedinnhold

Onkyo gir ut ny Spotify-receiver

Onkyo fortsetter sitt samarbeid med Spotify og lanserer nå sin tredje hjemmekinoreceiver med integrert Spotify-funksjon. Receiveren heter TX-NR809 og følger TX-NR609 og TX-NR709 som ble gitt ut tidligere i år. NR809 plasserer seg i det øvre mellomsjiktet og kan i tillegg til Spotify by på blant annet 7.2-lyd og forbedret videoprosessering.

Kraftmaskinen leverer 180 watt per kanal, er THX Select2 Plus-sertifisert og kommer utstyrt med ISF-videokalibrering. Receiveren dekoder alle former for høyoppløselig lyd og har prosesseringsteknologiene Dolby Pro-Logic IIz og Audyssey DSX med på laget.

Knytter sammen mediehverdagen

Åtte HDMI-innganger følger med, samt to HDMI-utganger, støtte for stereoskopisk 3D-video og en Audio Return-kanal. Zone 2-muligheter er også mulig for de som ønsker å ekspandere hjemmekinoen ytterligere.

For å kunne koble opp til integrerte tjenester som Spotify, Last.fm og Napster, trenger man en standard ethernet-tilkobling. Man vil i tillegg få mulighet til å lytte til nettradio via vTuner eller streame audio fra en tilknyttet PC eller mediaserver.

God filstøtte og trådløse muligheter

TX-NR809 har støtte for lydformatene MP3, WMA, WMA Lossless, FLAC, WAV, Ogg Vorbis, AAC og LPCM, og støtter nettverkstjenester innen Windows 7 og med DLNA 1.5.

Videoprosessering blir håndtert av HQV Vida VHD1900 og Qdeo-teknologi levert av Marvell, med muligheter for å oppskalere video til 1080p.

En USB-inngang i front gjør at man kan koble til en USB-basert flash-enhet eller iPod/iPhone. Det følger også med en USB-inngang bak som man for eksempel kan bruke til Onkyos valgfrie trådløse adapter UWF-1.

Pris og tilgjengelighet

TX-NR809 skal bli tilgjengelig sent i mai og får en prislapp på minst 9000 kroner.

(Kilder: Onkyo (1), Onkyo (2), What Hi-Fi?)

annonse