Til hovedinnhold

Android-kart får flere funksjoner

En ny versjon av Googles karttjeneste Google Maps har kommet til Android-plattformen, ifølge Engadget.

Nytt i Google Maps 5.3 er at de som bruker tilleggstjenesten Latitude (registrerer brukerens bevegelser via mobilen) nå kan få statistikken presentert litt annerledes.

Blant annet får du se diagrammer for hvor mange timer du har vært hjemme, på jobb eller "ute". Hvis du har en følelse av at du blir sittende lenge på jobb i hverdagen, vil du i alle fall få et konkret svar på det med Google Maps 5.3, belyst i form av et kakediagram.

Du kan også se hvor langt du har reist, for eksempel den siste uken, og hvor langt du har igjen før du vil ha reist like langt som til månen.

Imidlertid er det viktig å merke seg at det er kun Android-brukere som frivillig velger å la Google registrere sine bevegelser via Latitude som vil få tilgang til de nye funksjonene. Statistikken føres altså ikke med mindre du selv ønsker det. Du kan dessuten slette posisjonsdataene manuelt når du måtte ønske det.

Den andre tingen som er nytt i Google Maps 5.3 er at du kan legge til egendefinerte kommentarer om for eksempel service eller musikk når du vuderer steder i Google Places.

Last ned Google Maps 5.3 i Android Market

Denne versjonen har foreløpig ikke kommet til andre operativsystemer enn Android, så vidt vi kan se.

annonse