Til hovedinnhold

- Katastrofalt for nye Windows Phone

Eldar Murtazin er redaktør for det russiske mobilmagasinet mobile-review.com. Gjennom flere år har han opparbeidet seg et rykte som gjør at teknopressen som regel tar ham på alvor når han har noe å si.

Nå hevder han at salgstallene for nye Windows Phone 7 er katastrofale. Ifølge Murtazins beregninger skal det være solgt 674 000 telefoner med systemet.

Hoper seg opp på lager?

Redaktøren sier ikke noe om nøyaktig hvor han har fått tallene fra, eller hvilken periode de representerer. Systemet har imidlertid kun vært i salg siden november i fjor, så det er sannsynlig at tallene er fra halvårsperioden som har gått siden slippet.

Microsoft på sin side skal ha oppgitt at det er sendt ut 1,5 millioner telefoner med Windows Phone 7 til markedet. Dersom Murtazins tall er riktige betyr det at disse telefonene i stor grad stables opp på varelagre rundt om i verden.

- En ubetinget fiasko

Videre omtaler han Windows Phone 7 som en ubetinget fiasko, og en som er typisk nybegynnere i markedet. Microsofts største feil, ifølge Murtazin, er at de forsøker å konkurrere med de heftigste telefonene på markedet, og Apples iPhone. Dette i stedet for å forsøke å treffe mellomsegmentet, der Apple ikke har noen produkter.

Det er mye som er uvisst om fremtiden for operativsystemet. Nokias satsing på Windows Phone 7 kan gi Microsoft styrken de trenger for å for alvor komme inn på markedet, men det er foreløpig ingen Nokia-telefoner med Windows Phone 7 i salg.

Mer om Windows Phone 7:

(Kilde: mobile-review.com via phonearena.com)

Les også
Hva er det Apple bygger her?
Les også
Windows Phone 7 - hva er nytt?
Mer om
annonse