Tek.no

Nyhet

Spar miljøet med din mobil

4 Des 2007 10:31

MobGAS heter mobilprogrammet som gjør at brukere kan se hvordan deres daglige valg påvirker klimaendringene. Programmet skal være morsomt å bruke, gi praktiske tips og demonstrere at klimaendring ikke er et vanskelig og fjerntliggende tema, men noe som alle kan være med på å påvirke.

Les mer:
- Denne mobilen skader miljøet
- Miljøvennlige og spennende mobilmaster
- Her er din neste mobillader

Hvor mye forurenser du?
Selv om programmet er enkelt å bruke, klarer programmet å kalkulere et individs utslipp av de tre vanligste drivhusgassene; karbondioksid, metan, og nitrogenoksid. Dette beregnes ved hjelp av informasjon brukerne taster inn; hvordan de regulerer varmen, hva slags transport de tar, men også hva slags husholdningsapparater som blir brukt.
-Visste du at du bruker 5% ekstra drivstoff (og utslipp), ved å ha feil lufttrykk i bildekkene? (Dette gjelder dersom du har dekk som er fylt 0,5 bar feil.) Tips som dette får du i programmet, og kan også gjøre at du sparer endel utgifter i tillegg til å redusere utslipp.
Kalkulasjoner om utslippene er tilgjengelig med et tastetrykk. En logg over daglig, ukentlig eller årlige utslipp kan bli registrert på en webside som gjør det mulig å sammenligne resultatene med andre land eller hva slags gjennomsnitt som gjelder på verdensbasis. Applikasjonen kan også brukes som en animasjon som illustrerer brukerens bidrag til Kyoto-avtalens målsetting.

annonse