Til hovedinnhold

Noen har skjønt det

Vi vet du har vært der - nettopp hjemme fra butikken, med en splitter ny og skinnende gave til deg selv. Det eneste som står mellom deg og den umiddelbare lykken som følger med harde materielle goder er litt skarve blank plast, så da er det vel bare å rive av innpakningen... riiivee aaav...

Pakkeplasten som har blitt så populær å bruke på alskens produkter de siste årene har for mange av oss vist seg å være en erkefiende på linje med skattefuten og nabo Jensen. Den kan ikke rives av med bare hendene (ikke at det forhindrer deg i å prøve hver eneste gang), eller åpnes ved bruk av dine ellers så mektige kjever. En vanlig sløv billigsaks har ingenting å stille opp med mot plasten, heller ikke noe du vanligvis finner i bestikkskuffen. Her må det skikkelig verktøy til, men hvem tar vel nederlaget det er å gå i garasjen for å kunne fjerne litt plast?

Etter å ha prøvd skrutrekker, lighter (plast smelter da?) og brødkniven finner du til slutt en tapetkniv som endelig lar deg penetrere plasten med en illusjon av presisjon. Om du ikke skader enten deg selv eller produktet i løpet av operasjonen det er å pakke ut et skarve minnekort er det ganske imponerende.

Hele problemet er forresten mesterlig illustrert i denne videosnutten fra Curb Your Enthusiasm (Ingen grunn til begeistring):

Easy Open

Vi mottok i dag et lite produkt til test, innpakket i den typen plastikk vi for lenge siden har lært oss å hate på avstand. Men før skjærebrenneren ble funnet fram kom vi i vanvare for å kikke bak på pakken - og vår oppdagelse skapte straks stor furore i redaksjonen.
Innpakningen har nemlig en glippe merket Easy Open, (som det faktisk går an å få fingertuppen innunder) og fra denne glippen går det en perforering rundt hele baksiden. Åpningen gikk derfor på noen få sekunder helt uten bruk av verktøy, og verken produktet eller den oppakkingsansvarlige ble skadet i prosessen.

Enkelt og greit - vi liker å med egne hender kunne åpne noe vi har kjøpt, og håper derfor andre tar dette eksempelet til etterfølgelse.

annonse