Til hovedinnhold

Her er de nye mai-mobilene

Mai byr ikke på det største rushet av nye mobiltelefoner. Men noen godbiter dukker opp, og mest spennende av disse er antakelig Sony Ericssons X10 Mini. Samsung satser på nye versjoner av Omnia 2, nå med mindre minne, lavere pris og en ny farge.
HTC Smart med Brew


HTC har nylig sluppet flere spennende mobiltelefoner, og kommer nok til å ha mest fokus på disse den nærmeste tiden. Den eneste telefonen selskapet kommer med i mai, er touchmobilen HTC Smart. Dette er en mobiltelefon som er basert på det lite brukte operativsystemet Brew.
HTC sier telefonen skal være et rimelig alternativ for den som vil ha en touchmobil, men som ikke trenger alle funksjonene som finnes på de langt dyrere toppmodellene. Prisen er under 2000 kroner uten abonnement. Blant funksjonene du må gi avkall på er WI-FI og GPS. Dessuten er berøringsskjermen på beskjedne 2,8 tommer, noe som gjør den til en av de minste skjermene i touch-klassen.
Finn beste pris på HTC Smart
LG GD880 Mini


LG er den produsenten som har flest nye modeller i butikk denne måneden. GD880 Mini skulle vært her allerede, men kommer mot slutten av denne uken. Dette er en mobiltelefon med 3,2 tommer kapasitiv skjerm. Den ser ut som og ter seg som en smartmobil, men har LGs eget operativsystem med S-class brukergrensesnitt. Det er det samme som vi finner i telefoner somLG BL40.
GD880 Mini har i tillegg fått det LG kaller Linkbook, som er en adressebok der kontaktinformasjonen flettes med sosiale nettverkstjenester som Facebook.
Telefonens skjerm har svært høy oppløsning, og egner seg godt for filmer. Så støtter telefonen også DivX/XviD, i tillegg til en rekke andre videoformat. DLNA har den også, for overføring av medieinnhold til andre spillere. Prisen er satt til ca 3500 kroner.
Finn beste pris på LG GD880 Mini
GS500 (Cookie Plus)


Dette er enn litt enklere mobiltelefon. Også GS500 har touch, men kameraoppløsningen er ”bare” 3 megapiksler, skjermen er ikke kapasitiv, og det mangler funksjoner som GPS og WI-FI. Til gjengjeld koster den bare 1795 kroner, som er vel halvparten av hva du betaler for GD880.
Finn beste pris på LG GS500
GT400 - ny Viewty


Viewty GT400 skal erstatte en av LGs mest vellykkede modeller, kameramobilen KU990. Også denne modellen er basert på LGs eget operativsystem med S-class. Planen er å ha telefonen i butikkene i løpet av uke 20. Dette er en modell som vil komme i de tre fargene hvitt, rosa og sort.
Heller ikke denne modellen har GPS og WI-FI, men til gjengjeld blir den svært rimelig, med en pris på ca 1500 kroner før eventuelle subsidier.
Finn beste pris på LG GT400

GT540 med Android


Som om ikke dette er nok, så kommer LG også med en ny Android-modell, GT540.
GT 540 er i størrelse ikke helt ulik minimodellene 880 mini og Windows-mobilen HTC HD Mini.
I GT540 er både WI-FI og GPS på plass. Kameraet er nokså enkelt, med 3,15 megapiksler. Når den kommer i butikk vil den ha versjon 1.6 av Android, men denne skal du senere kunne oppdatere til 2.0. Telefonen støtter DivX/XviD, noe som ikke er så vanlig på Android-mobiler. GT 540 blir også en av de rimeligste Android-mobilene, med en pris på ca 2200 kroner.
Finn beste pris på LG GT540
Nokia C5


Nokia har to nye modeller på markedet i mai. C5 er en typisk billig smartmobil. Den har klassisk bartype-design, og en 2,2 tommer stor fargeskjerm ned 240x320 punkter (QVGA).
C5 er en mobiltelefon med samme operativsystem som den kjente Nokia N95. Men den mangler WI-FI. Kanskje spiller det ikke så stor rolle, for C5 kan laste ned data i 3G-nettet med teoretisk hastighet opp til 10,2 Mbit/s. Så raske er riktig nok ikke de norske 3G-nettene ennå.
C5 har et kamera med 3,2 megapiksler. Den kommer med navigasjonsløsningen Ovi maps 3.0, som gir gratis kart og navigasjon over det meste av verden.
Når prisen uten abonnement ligger på under 2000 kroner, så kan C5 komme til å bli en populær modell.
Finn beste pris på Nokia C5
Nokia 2690


Nokia 2690 er en telefon som du kan ringe med. Men stor annet er den heller ikke egnet til, med en beskjeden skjerm på 1,8 tommer og 128x160 punkter. Den mangler 3G, WI-FI og GPS, og har et kamera som kun egner seg for små meldingsbilder (0,3 megapiksler).
Telefonen har FM-radio og kan spille musikk fra minnekort opp til 8 GB.
2690 kan du kjøpe for godt under 1000 kroner uten abonnement. Det gjør den aktuell som reservemobil, mobil for førstegangsbrukere og mobil for brukere som først og fremst skal ha mobiltelefon for å kunne være tilgjengelig.
Finn beste pris på Nokia 2690

Sony Ericsson

Sony Ericsson opplyser at de kommer med modellene X10 mini og Vivaz pro. Både Vivaz og X10 er kjente navn, men denne gangen dreier det seg om to ganske annerledes mobiltelefoner.

X10 Mini

X10 Mini er som navnet tilsier en krympet versjon av Android-mobilen Xperia X10.


Ti tross for at X10 mini er en liten mobiltelefon, så er den nesten like avansert som storebror. Blant annet kommer den med en TFT-skjerm på 2,55 tommer. Skjermen på telefonen er kapasitiv (reagerer på berøring uten trykk). Den har det meste av teknologi, som GPS, WI-FI, turbo-3G og FM-radio. Den skal komme i flere farger, og prises til under 3000 kroner.
Med målene 83x50x16 millimeter er dette dessuten en minimobil som faktisk lever opp til navnet sitt.
FInn beste pris på Sony Ericsson X10 Mini
Vivaz pro


Vivas Pro er nesten identisk med Vivaz, men har et fremtrekkbart qwerty-tastatur. Vi ble ikke så veldig imponert over Vivaz, mye fordi den kjører Symbian S60, versjon 5. Det gir ikke den samme gode touch-opplevelsen som for eksempel Android og iPhone kan vise til.
Men kameraet er på 5 megapiksler, og ikke 8, slik det er på Vivaz. Vivaz Pro kan likevel filme HD-video på samme måte som sin navnebror.
Om telefonen vil bli mer brukervennlig med tastatur gjenstår å se. Den blir i alle fall ikke så mye dyrere. På nett tilbys Vivaz pro til drøyt 3500 kroner.
Finn beste pris på Sony Ericsson Vivaz pro
Samsungs Omnia II for annen gang


Samsung har to nyheter denne måneden. Eller tre, om vi tar med at Omnia II kommer i to ulike versjoner – en sort og en hvit. Men ellers er nyheten bare at telefonen kan kjøpes i en versjon med 2 GB minne. Fra før av hadde den 16 GB.
Finn beste pris på Samsung Omnia II
S3370e - Billig touch


Den andre modellen Samsung byr på i mai, er billigmobilen S3370e. Dette er en liten og lett touch-mobil med 2,6 tommer skjerm. Den kjører Samsungs lukkede operativsystem med grensesnittet TouchWiz 3.0.
Kameraet tar bilder med 1,3 megapiksler oppløsning, og telefonen mangler WI-FI og GPS. Men den støtter 3G og har FM-radio og plass for minnekort.
Det mest spennende med S3370e er prisen. Trolig kommer den til å koste rundt 1000 kroner uten abonnement.
Finn beste pris på Samsung S3370

Mer om
annonse