Tek.no

Nyhet

Er utstyret ditt større enn 30 cm?

Da kan du glemme å ta det med inn på OL-arenaen i London.

5 Juni 2012 04:29

Har du kjøpt billetter til sommerens OL i London og planlegger å ta med deg en del fotoutstyr for å ta bilder av favorittutøverne dine? Da bør du lese videre.

Les også: Vil forhindre salg av publikums OL-bilder

For en stund tilbake slapp arrangørene av OL en pressemelding hvor de annonserte at personer som ikke har presseakkreditering ikke kan bruke bildene de tar under arrangementene til kommersielt bruk. Begrensningen skapte stor interesse, og det var flere som reagerte negativt på nyheten. Nå har imidlertid arrangørene sluppet enda mer informasjon om fotorestriksjonene under sommerlekene.

Les også: Fotograf utestengt fra metroen på livstid

Blant de nye restreksjonene er en størrelsesgrense på fotoutstyret til publikum. Har man kamerautstyr som er større enn 30 cm vil man ikke få lov til å fotografere under arrangementet. Dette gjelder kamera og objektiver, samt støtteutstyr som monopod og stativer.

Begrunnelsen for dette skal visstnok være at større utstyr ødelegger for utsikten til andre publikummere som ser på konkurransene, men det er ikke usannsynlig at dette kravet også har noe med forbudet om kommersielt bruk av publikums bilder å gjøre. Det nye forbudet har iallefall irritert på seg flere personer, blant annet John Tracy som er sjef for et internasjonalt fotobyrå for frilansfotografer. Han har i en uttalelse til fotonettstedet Amateurphotographer pekt på at nok en gang møter fotografer restriksjoner som hindrer de å gjøre jobben sin, og at dette er et eksempel på at fotografers rettigheter stadig blir dårligere.

Hva som faktisk vil skje om man tropper opp med et stort kamera og masse utstyr er imidlertid uklart fra arrangørenes side. Er man usikker på om utstyret er for stort eller kan være til skade for de andre, skal man ta kontakt med crewet som skal kunne ta en vurdering på om det er godkjent eller ikke. Det er ennå usikkert om man faktisk kommer inn med utstyret men ikke får ta bilder, eller om man blir nektet adgang.

Les også: Britisk politi ble angrende synder

Hva synes dere lesere? Er dette å gå for langt, eller er det forståelig at privatpersoner som ikke har akkreditering må finne seg i å bruke begrenset med utstyr for å ta bilder under arrangementet? Kjør debatt.

Les også
Advarer mot falske filtre
Les også
Vil forhindre salg av publikums OL-bilder
annonse