HTC taper 40 millioner dollar på spill

... samtidig som selskapet investerer 35 millioner dollar i bedriftsapper.

Du husker kanskje at mobilprodusenten HTC investerte 40 millioner dollar i spilltjenesten OnLive i fjor. Etter store økonomiske problemer og en omstrukturering er OnLive tilbake på bena som et nytt selskap. Selv om navnet er det samme og mange av de gamle ansatte er med videre må de gamle investorene se langt etter pengene sine.

Dermed er de 40 millionene, nærmere 236 millioner norske kroner, et rent tap for HTC. Tapet ble annonsert på den Taiwanske børsen.

Spill-strømming

OnLive tilbyr spilling over internett, der kraftige spillservere i nettskyen tar seg av å kjøre spillet. Det betyr at brukeren kan klare seg med ganske enkel maskinvare. På slutten av fjoråret åpnet OnLive tjenesten sin for brukere av Android- og iOS-basert utstyr.

Det er foreløpig i det blå om HTC vil fortsette å samarbeide med selskapet.

Ved siden av å gå på en smell med OnLive har HTC revurdert sin investering i hodetelefonprodusenten Beats by Dr. Dre. HTC var flertallseier i selskapet etter å ha investert 300 millioner dollar i det, men solgte seg i juli ned til omtrent halvparten av eierandelen – 25 prosent.

Satser på skyen

I dag ble det dessuten kjent at HTC har kjøpt seg opp i selskapet Magnet Systems, et amerikansk selskap som utvikler tjenester for bedriftskunder.

Oppkjøpet er verdt 35,4 millioner dollar, og gir HTC en eierandel på 17,1 prosent i selskapet.

Mobilprodusenten sier i en uttalelse at oppkjøpet vil gi dem nye mobile og sosiale skytjenester for bedriftsbrukere.

(Kilde: reuters.com, computerworld.in)

Les også
OnLive bringer PC-spill til Android?
Mer om
annonse