Til hovedinnhold
NyhetHer er HPs design-Ultrabook

Her er HPs design-Ultrabook

Med Envy 14 Spectre har HP tenkt glass. Mye glass.

Vegar Jansen

Fra før kjenner du kanskje Spectre som en global gutteklubb med slemminger som stadig krangler med James Bond, men nå er det også navnet på en bærbar PC fra Hewlett-Packard.

Eller rettere sagt er hele navnet HP Envy 14 Spectre. Det skal fortelle oss at det er en bærbar med HPs Envy-stil, at skjermen er på 14 tommer og at dette er en Ultrabook-versjon – altså tynnere og lettere enn en vanlig bærbar. Det var selvfølgelig bare et tidsspørsmål før HP kastet seg på ultrakarusellen.

Når det er sagt og skrevet skal vi ikke nekte for at HP virkelig har lagd noe utenom det vanlige med Spectre, ikke minst når det gjelder bruken av glass. Her kjører de stilen fullt ut, med sort glass på utsiden av lokket og sølvfarget glass på håndleddsstøtten. Dette i tillegg til glass over skjermen. Altså totalt mye glass.

Tradisjonelt er glass en invitasjon til riper, knas og en skikkelig tung bærbar, men glasset som brukes skal både være lett og motstandsdyktig mot riper. Vi får håpe det stemmer.

Ikke bare til å se på

Ifølge HPs pressemelding har de puttet et 14-tommers panel inn i et karosseri for 13-tommere, og det de da har endt opp med er en 20 mm tykk bærbar med en vekt på rundt 1,8 kilogram. Skjermens oppløsning skal være HD+, noe som vil tilsvare 1600 x 900 piksler. Det legges også vekt på at skjermen skal ha bedre lysstyrke, farger og innsynsvinkel enn tradisjonelle skjermer for bærbare.

Spectre har også blitt ustyrt med baklyst tastatur for skriving i dunkle omgivelser, og Beats Audio skal visstnok sørge for dugelig lyd.

Av tekniske spesifikasjoner blir det nevnt Intel Core i5 og i7-prosessorer, opp til 8 GB RAM og 256 GB SSD, USB 3.0, gigabit LAN, HDMI og Mini DisplayPort. Batteritiden oppgis til 9 timer.

HP Envy 14 Spectre vil i første omgang kun bli tilgjengelig i USA, der den slippes 8. februar. Startprisen er 1399,99 dollar, noe som er 100 dollar mer enn inngangsmodellen til 13-tommers MacBook Air. Det vil si at den i Norge bør ligge på rundt 11 000 kroner.

Etter planen skal HP Spectre også bli tilgjengelig i noen flere land i mars måned, men om Norge er blant disse vet vi ikke i skrivende stund.

Kilde: Pressemelding

annonse