«Endelig» en koffert som kjører av seg selv

Autonome «Puppy 1» følger deg som en hund.

Dagene da du må bære med deg eiendelene dine ved hjelp av ren muskelkraft kan være over. I forbindelse med CES-messen som straks går av stabelen i Las Vegas har nemlig det kinesiske selskapet 90Fun vist frem sin splitter nye autonome koffert kalt Puppy 1.

Den motoriserte kofferten er i stand til å følge deg som en hund(!), helt uten at du verken må trekke den eller fortelle den hvor du skal.

Som en selvkjørende miniatyr-Segway

Puppy 1 kjører av seg selv og følger deg som en hund. Bilde: 90Fun

En rekke skjulte sensorer er bygget inn. Et gyroskop hjelper den med å balansere, og en egen sender du plasserer i lommen din forteller den hvor du er til enhver tid slik at den har noe å gå etter.

Uten at det er bekreftet på dette tidspunktet håper vi også Puppy 1 får en radar så den ikke krasjer inn i andre objekter eller personer når dere haster gjennom en travel avgangshall.

90Fun har samarbeidet med Segway for utvikle det adaptive gravitasjonssystemet som finnes på innsiden av Puppy 1, som på mange måter ligner det du finner i en ståhjuling. For, som du ser, har kofferten kun to hjul og ikke fire.

Lettere reise for mange

Bilde: 90Fun

Vi kjenner fortsatt ikke detaljene for hvor stor plass den innebygde motoren stjeler fra bagasjen din, hvor mye den veier eller hvor lenge kofferten kan dure rundt før batteriet går tomt.

Uansett bør selvkjørende kofferter bety en lettere reise ikke bare for stadig mer reiselystne nordmenn, men også for personer med nedsatt bevegelsesevne. Ikke minst kan de løse et av de aller største problemene tradisjonelle kofferter har; nemlig at de alltid skubber borti beina på deg når du triller den. At du neppe glemmer igjen bagasjen din noe sted er vel også noe som er verdt å nevne.

90Fun kommer i salg senere i år, men det er uvisst om den kommer til Norge. Vi har beordret våre utsendte journalister til CES-messen om å holde utkikk etter Puppy 1, slik at den kanskje kan fanges på film.

Oslo er en av 13 europeiske byer som vil prøve ut autonome kjøretøy:
Ruter skal teste selvkjørende minibusser »

(Kilde: The Verge)

Les også
Nå slippes det haugevis av nye dingser
Les også
Oslo er en av 13 europeiske byer som vil prøve ut autonome kjøretøy
Les også
Nvidias nye Drive-plattform skal kunne gi oss helt selvkjørende «robot-taxier»
Les også
Google og Levi's har laget en smart jakke som kan kobles på nettet
annonse