Til hovedinnhold

Se SpaceX' tabbe-kavalkade

Ny video viser alle gangene det gikk helt galt for Musks romselskap.

SpaceX/YouTube

SpaceX har, som det første private romselskapet, oppnådd svært mye i løpet av sin levetid, men veien har vært lang og fylt med massevis av prøving og feiling. En ny video som SpaceX nylig lastet opp på sin YouTube-kanal illustrerer dette ganske godt.

Videoen, som har fått navnet «How Not to Land an Orbital Rocket Booster» er en en slags «tabbe-kavalkade» som viser oss de mange gangene det gikk helt galt med SpaceX' forsøk på å sende opp og lande raketter.

Krevende målsetninger

I klippet, som du ser øverst i artikkelen, får vi servert både harde landinger og raketter som eksploderer i luften tonesatt med komediemusikk.

Et av viktige målene som SpaceX satte seg var å lande det første rakettrinnet igjen etter oppskytninger til verdensrommet, noe som var et krevende prosjekt med mange mislykkede forsøk og spektakulære krasjlandinger. Romselskapet har også måttet være vitne til at deres Falcon 9-rakett simpelthen har gått i oppløsning like etter avgang.

I senere tid har Elon Musks selskap imidlertid begynt å få skikkelig sving på sakene, med den første vellykkede landingen av en resirkulert rakett i mars i år, og i sommer oppnådde selskapet også å lande to rakettrinn i løpet av én helg.

SpaceX har også store fremtidsplaner og skal snart skyte ut deres Falcon Heavy, en av verdens kraftigste raketter.

Elon Musk er redd for kunstig intelligens: Han tror faktisk fenomenet kan føre til tredje verdenskrig »

annonse