Til hovedinnhold

BMW i3 skal få «strømdispenser» ombord

Skjermdump
Stein Jarle Olsen

Flere og flere av oss kjører rundt med til dels enorme batteripakker som kunne vært brukt til langt mer enn bare fremdrift.

Det ser BMW ut til å ha skjønt, og i en video viser de frem BMW i3 med det som ser ut som en helt vanlig stikkontakt, i tillegg til et 400-volts industriuttak.

«BMW i3 har mye elektrisitet ombord, ofte mer enn hva som er nødvendig for kjøring. Denne videoen viser hva som kunne vært gjort med den. BMW i-ingeniørene jobber med saken..», heter det i en melding fra selskapet.

Se videoen litt lenger ned i saken.

Strømdispenser

BMW i3 vil få en solid batterioppgradering i høst, skal vi tro ryktene. Selv det nye batteriet vil imidlertid plassere bilen langt bak batterikapasitetene på for eksempel Hyundai Kona og kommende Kia Niro Electric. Bilde: BMW

BMW kaller det «electricity dispenser», men i videoen presiseres det at det er et glimt inn i fremtiden, så det er foreløpig uvisst om den vil dukke opp i den nye modellen som ryktes å komme i slutten av året eller i starten av 2019.

Den skal få et batteri på 120 Ah eller cirka 43 kWh, en solid oppgradering fra dagens 94 Ah.

Det skal gi en rekkevidde på 350 kilometer etter den urealistiske og utgående NEDC-standarden, som sannsynligvis betyr 240-250 kilometer realistisk rekkevidde.

Konseptbil til Norge

BMW ix3 Concept.
BMW

En ny i3 er for øvrig ikke den eneste elbilen BMW jobber med. Tidligere i år viste de frem sin iX3 Concept, en ny el-SUV med helt ny arkitektur som skal være på veien i 2020.

I september skal BMW også vise frem konseptversjonen av bilen i Norge, gjennom en lukket visning på Henie Onstad Kunstsenter.

Også Nissan Leaf kommer med større batteri i år, og nylig fikk vi vite at den nye modellen skal hete E-Plus og får større motor.

annonse