Tek.no

Nyhet

Fallout-juksere inviteres til å skrive stil

Fortsatt håp for deg som har blitt kastet ut.

Skjermdump, JuiceHead/Youtube
28 Des 2018 15:15

Fallout 76 er så langt siste tittel i en legendarisk spillserie. Denne gangen er det online-spill som gjelder, og utvikler Bethesda har fått mye pepper for at ikke alt fungerer fullt så bra som spillerne kanskje forventer. Én av disse tingene er jukseovervåkingen, som visstnok har kastet ut spillere uten grunn.

Men det er fortsatt håp. Bethesda skal ha sendt e-post til brukere som har blitt kastet ut av spillverdenen med både forklaring på hvorfor de mistet tilgang, og en mulighet til å slippe inn igjen, melder Polygon etter at Youtuberen JuiceHead har snublet ove tre utgaver av det som skal være samme e-post fra selskapet.

Bethesda har enn så lenge ikke selv bekreftet at dette er en måte å slippe inn i varmen på, men e-postene har tilsynelatende dukket opp hos spillerne uavhengig av hverandre.

Skriv stil for å omgjøre utestengingen

– Hvis du ønsker å få omgjort kontostengingen mottar vi gjerne en stil om hvorfor bruken av tredjeparts jukseprogramvare er ødeleggende for spillsamfunn på nett, forklarer Bethesda i e-posten som har gått til brukerne.

I den samme meldingen viser de til at kontostengingen har blitt gjort fordi de mener å ha oppdaget programvare som hjelper jukserne å vinne.

Hverken Bethesda eller eierne ZeniMax tillater utvidelser som gjør det enklere for spillere å vinne mot andre, og kontoer som er deaktivert vil heller ikke fungere i andre titler som er del av ZeniMax-universet.

Kvalitetstrøbbel

Der tidligere Fallout-titler i hovedsak har vært enorme enkeltspilleraffærer er Fallout 76 ganske annerledes. Her er det en enorm verden der en del av menneskene rundt deg er andre spillere.

Spillet har blitt møtt med svært blandet kritikk, spesielt fordi det rent teknisk virker uferdig. På Metacritic, en nettside som samler anmeldelser, går ord som «frustrerende», «bugs og feil» og «dårlig implementert» igjen, samtidig som mange av anmeldelsene presiserer at spillet har stort potensial når oppdateringer får bukt med de tekniske problemene.

Ett av disse tekniske problemene kan også være selve utkastingen av juksere. Da JuiceHead forsøkte å finne ut av årsaken til at spillerne ble kastet ut kunne det virke som om spillet rett og slett søker etter nærvær av programvare på datamaskinen, og ikke nødvendigvis krever at programvaren er i bruk.

Av de utkastede spillerne Youtuberen var i kontakt med bekreftet to at programvaren Cheat Engine var installert, men ikke at den var i bruk mens de spilte Fallout 76.

annonse

Les også