Tek.no

Nyhet

Netflix kan få reklame mellom episodene

Er i gang med testing av egenreklame.

Shutterstock / montasje (Tek.no)
20 Aug 2018 07:03

Oppdatering: I en uttalelse påpeker Netflix at brukere kan hoppe over promoene som vises mellom episodene i den nye testen. Noen brukere meldte at reklamen ikke kan hoppes over, men dette kan ha vært en teknisk feil.

Den populære strømmetjenesten Netflix har som kjent hittil vært helt reklamefri, men det ser ut til at dette snart kan endre seg. Blant andre TechCrunch melder nemlig at Netflix er i ferd med teste reklame på tjenesten sin.

Det er riktignok ikke snakk om reklame i vanlig forstand, men snarere promoer for Netflix' egenproduserte innhold som dukker opp mellom episoder på tjenesten.

Brukere klager

Testingen ble først oppdaget av brukere selv, som opplyste om nyheten blant annet på Reddit. Senere ble testingen bekreftet av Netflix overfor TechCrunch og andre medier.

Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Reklamene tar opp hele skjermen og kan ikke hoppes over. I stedet får man opp en «fortsett»-knapp hvor man må vente på nedtelling, omtrent som på YouTube-videoer som ikke kan hoppes over.

I Reddit-tråden uttrykkes det stor misnøye over fenomenet. og mange peker på at man betaler for tjenesten nettopp for å ikke få reklame. Konkurrerende abonnementstjenester som Hulu har riktignok også reklame, dog i begrenset grad.

Tilpasset brukerne

De nye promoene på Netflix skal visstnok være tilpasset hver enkelt bruker og vise innhold som ellers ville blitt foreslått andre steder i grensesnittet, basert på historikk og preferanser. Forskjellen er altså at man ikke kan velge det bort.

Ifølge Netflix-brukere som har sett de nye reklamene skyver promoene bort informasjonen som vises om den neste episoden av serien man ser på, noe som også har skapt en viss frustrasjon hos mange.

I en uttalelse sier Netflix at de gjennomfører en rekke tester av nye funksjoner hvert år for å få en bedre forståelse av hvordan seerne lettere og raskere kan finne interessant innhold å se på – noe denne nye testen også er et forsøk på.

Hvorvidt de nye promoene vil bli en permanent del av tjenesten gjenstår å se, og basert på tilbakemeldingene hittil skal man ikke se bort fra at Netflix velger på droppe det hele.

Les også: Netflix tester ut et dyrere abonnement »

Les også
Netflix er den tjenesten som krever mest data i verden
Les også
– Ulovlig nedlasting via BitTorrent er på ingen måte dødt
Les også
Så mange timer har du brukt på Youtube
Les også
Nå kan Netflix laste ned neste episode automatisk
Les også
Netflix tester ut et «ultra»-abonnement
annonse

Les også