Tek.no

Nyhet

Samsung har droppet OLED, men skal konkurrere med sin egen teknologi kalt QLED

Ny skjermteknologi kan være flere skritt nærmere realitet.

Samsung
8 Juli 2016 11:40

Det er ikke så lenge siden Samsung gikk ut og sa at OLED-teknologien ikke var en del av fremtidsplanene til selskapet. Nå kan det se ut som de tenker i nye baner, melder BusinessKorea.

Selskapet har nemlig søkt amerikanske US Patent and Trademark Office (USPTO) om å få registrere varemerket Samsung QLED, som angivelig skal være selskapets svar på OLED-teknologien.

Bruker kvanteprikker

Søknaden skal ha blitt levert inn den 27. juni i år, og kan dekke en rekke områder som TV, PC-skjermer eller smarttelefoner.

Rykter har svirret løst rundt denne nye teknologien i noen måneder, men nå ser vi altså de første håndfaste bevisene på at Samsung mener alvor.

Selskapet er allerede enorme på LCD-produksjon, og mange av TV-ene de selger i dag bruker kvanteprikker for å forbedre bildekvaliteten. QLED bruker også disse kvanteprikkene, men trenger ikke lenger LC (liquid crystem)-filteret som vanlige LCD-skjermer bruker.

I stedet vil disse kvanteprikkene opereres på egenhånd på samme måte som det organiske materialet som brukes i OLED. Dermed vil disse kvanteprikkene kunne gjøre hele jobben selv – også avgi lys.

Kan ta tid før teknologien er klar

Samsung tapte i sin tid kampen om OLED mot LG, men kampen om tronen ser ikke ut til å være over. Spørsmålet blir om hvor lang tid det vil ta før vi får se de første prototypene av en eventuell QLED-skjerm.

I sin tid viste både LG og Samsung frem tidlige prototyper av OLED-skjermer, men det viste seg å ta langt lenger tid før de vant veien til butikkhyllene. Likevel mener den koreanske avisen at vi kan forvente å se de første produktene med QLED-skjermer allerede i 2018 eller 2019.

LG på sin side satser videre på OLED:
Bli med og se når vi fikk en smakebit på en sammenrullbar OLED-skjerm »

(Kilde: BusinessKorea)

Les også
Kinesisk selskap har laget en «ekte» QLED-skjerm
Les også
Denne AMOLED-skjermen kan tøyes
Les også
Samsung med 82 tommer i sin 7-serie
Les også
Oppdatert: Så mye koster de nye QLED-TV-ene fra Samsung
Les også
Så mye bedre er AMOLED enn LCD på mobiler
Les også
Samsung: OLED er ikke en del av vår TV-fremtid
Les også
Samsung spytter inn milliarder i ny OLED-fabrikk
Les også
Dell har lansert sin første OLED-skjerm til PC
Les også
Nå kan OLED-teknologiens største svakhet være løst
annonse

Les også