Til hovedinnhold

Sjekk ut 5 fete Cooler Master-kabinett vi så på Computex

Deres «ultimate» kabinett har blitt enda heftigere.

Vegar Jansen, Tek.no

Tek.no/Taipei: I likhet med flere andre datautstyrsprodusenter har taiwanske Cooler Master med årene vokst til å gjøre langt mer enn å lage kjøleløsninger – kabinetter, mus, tastaturer, hodesett og strømforsyninger er også på menyen.

Selskapet ble grunnlagt i 1992, og derfor fyller også Cooler Master 25 år i år. Det er en begivenhet som ikke går upåaktet hen, og «feires» blant annet med et nytt flaggskipkabinett: Cosmos C700P.

Cooler Masters Cosmos-kabinetter har alltid vært noe for seg selv, og i vår test av Cosmos II kunne vi omtale det som «det ultimate kabinettet».

Cooler Master Cosmos C700P med åpen dør og fronten vippet ut.
Vegar Jansen, Tek.no

Det største «problemet» med Cosmos-kabinettene har tradisjonelt vært at de er for store, og således er det greit å få med seg at C700P er en mer kompakt versjon.

Cooler Master Cosmos C700P har, som det meste annet nå for tiden, RGB-belysning.
Vegar Jansen, Tek.no

Den har beholdt de klassiske «bærehåndtakene» som vi finner på forgjengerne, men har samtidig fått nye designelementer, eksempelvis en dør i kurvet herdet glass, noe som ikke akkurat er dagligdags. Den har også fått innebygd og indirekte RGB-belysning.

Cooler Master Cosmos 25th Anniversary Edition til høyre, Cosmos C700P til venstre.
Vegar Jansen, Tek.no

Cosmos C700P skal etter planen ut på markedet i løpet av sommeren, og veiledende utsalgspris ble oppgitt til 299 dollar.

Skulle du snarere ønske deg noe enda større, kan du alltids prøve å få tak i spesialutgaven «Cosmos 25th Anniversary Edition», som er en usedvanlig sexy utgave av Cosmos II.

Ny HAF-arvtager

Et annet nytt kabinett fra Cooler Master er H500P – som trolig vil passe bedre for deg med mindre plass og/eller slankere lommebok.

Bokstaven «H» i H500P skal vise at designen er basert på Cooler Masters HAF (High Air Flow)-kabinetter, og luftinntaket sikres av to RGB-vifter på 200 millimeter i front.

Cooler Master MasterCase H500P har også plass til to 200 millimeter store vifter i toppen.
Vegar Jansen, Tek.no

I fronten og toppen av kabinettet er det også plass til radiatorer på opptil 360 millimeters lengde – samt tilhørende vifter – så her burde du enkelt kunne kjøle det meste.

Luker skjuler kabelsalaten.
Vegar Jansen, Tek.no

Cooler Master H500P er beregnet å komme i butikkene i løpet av høsten. Prisen vil trolig ligge på 139 eller 149 dollar.

Smått og modulbasert

MasterBox Q-series er en annen kabinettnyhet. Her snakker vi om et mindre kabinett for Mini-ITX- eller Mikro-ATX-hovedkort, med en ganske «firkantet» design. Det kan tilpasses og bygges på med forskjellige moduler.

Cooler Master MasterBox Q-series.
Vegar Jansen, Tek.no

På bildet over og under ser vi MasterBox Q300L, Q301P og Q300T, som faktisk er tre versjoner av hva som i bunn og grunn er det samme kabinettet, selv om de ved første øyekast ser ganske så forskjellige ut.

Vegar Jansen, Tek.no

Q-serien er forventet å komme på markedet i løpet av høsten.

Enkel og rimelig: Cooler Master MasterBox K500L.
Vegar Jansen, Tek.no

Klar for noe enda enklere og rimeligere? Cooler Master MasterBox K500L skal ut på markedet i løpet av årets siste kvartal, og kommer med litt forskjellig design på fronten. Prisen er satt til anstendige 50 dollar.

annonse