Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Fem mobiler som overlever festivalen i sommer

Velg riktig mobil, eller beskytt den du allerede har før du skal på utekonsert.

Festivalsesongen er over oss igjen. Det betyr at en høyst moderne utfordring igjen er aktuell. Hvordan holde liv i dingsene våre når gjørmebadet er et faktum?

Mobilen er antakeligvis den viktigste dingsen du bærer med deg på festival. Det er den du deler opplevelsen med, enten det er bilder fra festivalen, skrik og skrål fra festen før eller Wonderwall-klimpring fra festen etter. Det er også den som lar deg avtale møtesteder eller holde kontakten med venner og nære underveis.

For å takle en festival med massevis av bildemuligheter, minst like mange mennesker og kanskje en tur eller to innom øl-køen må en mobil tåle litt. De mistes fort i bakken, liker som regel ikke gjørme og fukt og batteriene går fort tomme på enkelte modeller.

Festival betyr som regel utekonsert, og da er været en viktig faktor som kan avgjøre om mobilen din overlever.

Dermed er følgende kriterier viktige når du kjøper festivaltelefon:

  • Ålreit batteritid - det er ofte mangel på gode lademuligheter
  • Den bør tåle fukt - om regnet kommer blir festivalen fort gjørmebad
  • At den er godt støtbeskyttet - mobiler mistes lett i bakken
  • At den ikke er kjempedyr å reparere - hvis uhellet likevel er ute
  • Pris - kanskje er en svært billig telefon enkleste måte å holde kontakten på?

Det aller enkleste er å skaffe seg en mobil som tåler festivalen i utgangspunktet. Så under finner du en liste over de seks telefonene som kanskje er aller mest aktuelle som festivalsikre telefoner.

De fleste aktuelle toppmodeller er vanntette i utgangspunktet, men svært få

Hvis du allerede har en telefon du er fornøyd med, og ikke ønsker å kjøpe en mobil ved siden av kan du gå helt til bunnen av artikkelen for noen hendige tips for hvordan du best tar vare på den du har, eller den lite festivalsikre telefonen du ønsker deg.

De mest aktuelle vi har testet

Cat S60
Telefonen du neppe får tatt livet av

Cat S60

fra 4942:-

Cat lager hjullastere og anleggsmateriell - men de selger også telefoner under sitt eget navn. Og produktene er laget for å tåle nær omgang med både hjullastere og anleggsplasser. Hvis festivalsesongen for deg er tenna i taket og hæla i tapeten kan det tenkes påkjenningene ikke er så ulike, og da overlever høyst sannsynlig en Cat S60 det konkurrentene ikke tåler. Ved siden av et ordinært kamera har telefonen et varmesensitivt kamera som kan brukes til å ta høyst utradisjonelle partybilder. Dette er en dyr telefon, så vurder sterkt om du behøver egenskapene dens resten av året. Du får mye heftigere telefoner enn dette til samme pris, hvis du ikke trenger en som er bygget som en tanks.Les testen av Cat S60 her »

LG G6
Festivaltelefon i forkledning

LG G6

fra 4486:-

Hysj! Ikke fortell det til noen.LGs flaggskip G6 er faktisk testet for å være støtsikker, men det er kun i USA det brukes i markedsføringen. Etter hva vi har klart å finne ut er produksjonsmetode og materialer de samme - selv om USA-versjonen er utstyrt med trådløs lading som vi ikke får. Dermed skal den faktisk klare seg i fall fra 1,2 meter, slik en av testene MIL-STD-810G-spesifikasjonene krever. I tillegg er den vanntett. Per dags dato er dette den eneste toppmodellen som både tåler vann og fall, og i tillegg har noenlunde god ytelse kombinert med grei batteritid. Den absolutt siste spesifikasjonen på innmat får du ikke her, men du får knallbra ytelse likevel i den eneste telefonen på markedet som så langt støtter HDR-innhold fra Netflix. Dermed burde du være underholdt også etter de andre pinglene på nachspielet har lagt inn årene.Les testen av LG G6 her »

Motorola Moto G5
Motorolas rimelige tass

Motorola Moto G5

Den tåler ikke støt, og du bør ikke dyppe den i gjørme. På sett og vis er ikke dette egentlig en festivaltelefon. Men prisen på rundt 1700 kroner er svært hyggelig, og telefonen tåler å bli våt. Skulle den knuse eller bli full av gjørme er nok slaget over, men så har du i hvert fall ikke brukt helt uanstendige mengder penger på festivaltelefonen din. Samtidig har du nytt godt av et klasseledende kamera til partybildene, og en fantastisk brukeropplevelse til resten av tiden du bruker den. Moto G5 er rett og slett universalsvaret om du vil ha en rimelig telefon som kanskje ikke overlever påkjenningene den får.Les testen av Motorola Moto G5 her »

De mest aktuelle vi ikke har testet

Nokia 3310 (2017)
En telefon til festivalen

Nokia 3310 (2017)

fra 705:-

Hvis du allerede har en kjempedyr telefon du er redd for kan det være et alternativ å kjøpe en ekstra telefon som du ikke trenger å være så redd for. Nye Nokia 3310 er en slik mulighet. Til rundt 500-lappen får du en telefon som er fargerik og artig å se til, og som gjør nytten til SMS og ringing. Men det som er ankepunktet er at kameraet ikke er særlig nyttig sammenliknet med det du får i vanlige mobiler, og du har uansett ikke noe sted å dele bildene, ettersom Instagram og Snapchat ikke vil vite av denne telefonen. Det blir litt bruk og kast å kjøpe en sånn telefon til dette ene formålet, men overlever den har du en reservetelefon med tilnærmet evig batteritid til å for eksempel ha med på hytta eller i bilen.... og du kan spille Snake!Les sniktitten vår på Nokia 3310 her »

Slik sikrer du mobilen du allerede har

Det er sannsynligvis fullt mulig å sikre mobilen du allerede har mot både knall, fall og en dukkert i pilsen.

Det finnes en rekke såkalte «lifeproof» deksler man kan sette på, som både tetter og beskytter mobilen mot støt. Disse kan imidlertid være kostbare, og de fleste er heller ikke fryktelig pene utenpå gromtelefonen din.

Et annet alternativ dersom telefonen du har allerede er vanntett, er å bare sikre delene av den som er i glass. Her er det typisk skjermfolier i herdet glass til å legge oppå som er fasit. Selv om mobilen din allerede har skjerm av herdet glass gjør disse løsningene at smellen spres utover hele skjermen. Som regel knuses beskyttelsen, men ikke skjermen under. For telefoner med glass både foran og bak, finnes som regel sett som inneholder beskyttelse for begge sider.

Den aller mest kjente varianten av slik beskyttelse er ZAGGs InvisibleShield. Den er kostbar men relativt ålreit. Søker du litt kan du imidlertid regne med å halvere prisen dersom du bestiller fra internett og ikke er avhengig av at produktene kommer fra kjente merker.

På den annen side er det gjerne de kjente merkene du finner i fysiske butikker, så om du skal ha et slikt skjermskjold akkurat i dag, kan det hende en litt overpriset variant fra ZAGG er enkleste utvei.

Vær dessuten klar over at leverandørene av slike løsninger har ulike grader av beskyttelse. De aller enkleste er ordinære plastfolier til å legge over skjermen. Disse beskytter nok til en viss grad mot støt, men de er først og fremst laget for å hindre riper i skjermen. Pass på at produktbeskrivelsen sier herdet glass.

For begge disse løsningene bør du uansett passe på å bestille for akkurat din mobilmodell. Telefoner som likner vil som regel uansett ha små forskjeller som gjør at beskyttelse for en annen modell ikke passer.

Mer om
annonse