Til hovedinnhold

Send navnet ditt til Mars

NASA gir deg frist ut måneden til å skaffe boardingkort til testflyvning.

NASA/montasje

NASA kan foreløpig ikke sende deg til Mars, men navnet ditt skal de alltids klare å få sendt avgårde. Det får de til ved å sende en microchip på størrelse med en 50-øring proppfull av navn med i bagasjen på sitt fremtidige Orion-romskip.

Allerede 4. desember skal NASA gjøre en 4,5-timers test i verdensrommet. Hvis du registrer deg innen 31. oktober, blir navnet ditt inkludert på chipen som skal sendes med raketten. Navnet ditt vil også senere bli inkludert når Orion-romskipet setter kursen for Mars, noe som etter planen skjer innen år 2030.

– NASA pusher grensene for oppdagelser, og jobber hardt med å sende folk til Mars i fremtiden. Når vi en gang setter føttene på den røde planeten, vil vi utforske den på vegne av hele menneskeheten. Ved å frakte disse navnene kan folk være en del av vår reise, sier NASAs Mark Greyer, som leder Orion-programmet, i en pressemelding.

Det er gratis å registrere seg, og med noen få tastetrykk får du et digitalt boardingkort med navnet ditt. I skrivende stund har litt over en halv million mennesker meldt seg på.

Nå skal NASA bygge tidenes kraftigste rakett
Vil sende mennesker til Mars i Orion »

(Kilde: NASA)

annonse