Den norske priskrigen på Samsung 850 Pro er i gang

Gikk fra latterlig dyr til «bare» kostbar på noen timer.

Samsung traff midt i de fleste blinker med sin forrige flaggskip-SSD, Samsung 840 Pro. Kombinasjonen av høy ytelse og helt overkommelig pris gjorde at vi ga den en varm anbefaling, og for kort tid siden lanserte selskapet en oppfølger.

I dag kom også de første norske prisene – og til å begynne med var de mildt sagt stive. Laveste pris for Samsung 850 Pro 256 GB startet faktisk en hårsbredd under 3000 kroner, og var dermed over dobbelt så dyr som eksempelvis OCZ-flaggskipet Vector 150. Selv Vector 150 med 480 GB kapasitet var flere hundre kroner rimeligere.

Prisen stupte på noen timer

Den kan godt være kjapp, men den er uansett altfor dyr.Foto: Samsung

Også sammenliknet med deres egne litt eldre modeller var de nye Samsung-enhetene så kostbare at det ikke på noen måte kunne forsvares å bestille noen helt med det første – men så skjedde det noe.

Samsung 850 Pro på 1 TB gikk nemlig fra å koste nesten 9000 kroner, altså nærmere tre ganger så mye som en like stor Samsung 840 EVO, til å «bare» være nesten dobbelt så dyr som lillebroren, i løpet av formiddagen.

Det betyr at Samsungs aller nyeste gikk fra en pris per gigabyte i samme liga som den lynraske PCIe-baserte OCZ RevoDrive 350, til å ha en langt mer overkommelig pris – 5490 kroner for øyeblikket.

Det hele kom av at det kun var én nettbutikk som hadde tatt enhetene inn i sine prislister, men vi regnet med at prisene ville synke forholdsvis kjapt når konkurransen tok seg litt opp. Det gjorde de så sannelig også da en annen butikk tok dem inn – men Samsungs nye flaggskip er fremdeles blant de dyreste SATA 3-enhetene i landet akkurat nå.

Hvis det frister med en av de nyeste SSD-ene, men du ikke vil betale skjorta for å få tak i en, kan du sette opp et prisvarsel på Samsung 850 Pro – så sier vi fra så snart prisen synker til et nivå du er mer komfortabel med enn dagens. Vi venter også på å få inn et testeksemplar av Samsungs nye flaggskip, og skal snart få testet hvor godt den faktisk duger – og om den kanskje er verdt den saftige prisen.

Se alle modellene av Samsung 850 Pro i Prisguide »

annonse