Tek.no

Nyhet

Tyskland forbyr taxi-tjenesten Uber

Truer med bøter på to millioner kroner til de som bruker appen.

Uber/Shutterstock 177841985/163844180
Torstein Norum Bugge
5 Sept 2014 10:30

Apper kan brukes til så mangt. Noen er imidlertid mer omstridte enn andre, og det gjelder spesielt taxitjenesten Uber. Profesjonelle aktører mener at appen undergraver deres virksomhet, og at den burde forbys. Nå er det akkurat det som har skjedd i Tyskland.

Domsavgjørelse

Forbudet kommer etter at domstol i Frankfurt avgjorde at den tjenesten appen tilbyr er i strid med tysk lov. Dette fører ifølge Engadget til at tjenesten i praksis er ulovlig i hele Tyskland. Fra før av har Uber vært forbudt i Berlin, men nå gjelder altså forbudet på et nasjonalt nivå.

UberX, den billigste tjenesten appen tilbyr.Foto: Uber

Sjåfører som ikke overholder forbudet og fortsatt kjører betalende passasjerer via tjenesten, risikerer bøter på hele 250 000 euro, eller i overkant av 2 millioner norske kroner.

Selv om skaperne av appen kan risikere en fengslingsdom fra en tysk domstol er ambisjonene fortsatt skyhøye. Selskapet planlegger en dobling av antall brukere i Tyskland det neste året, og mener samtidig at forbudet er «...umulig å håndheve...». Skaperne av Uber sier selv at de skal gjøre alt de kan for å få omgjort domsavgjørelsen.

Europeisk tilbakeslag

Dette er det siste av en lang rekke tilbakeslag for Uber i Europa, men i USA har appen tatt skikkelig av. I Norge har også pirattaxitjenesten Haxi skapt hodebry i Stavanger-regionen, ettersom flere og flere nordmenn har fått øynene opp for tjenesten. Hele 11 000, faktisk.

Tyskere og apper er noe helt spesielt:
Tysk politi vil bruke denne musikkappen til å jakte på nazister! »

(Kilde: Engadget)

Les også
Taxitjenesten Uber raidet av politiet
Les også
Uber er nå over tre ganger større enn taxinæringen i hjembyen
Les også
Slår hardt ned på Internett-baserte taxitjenester etter at Uber-sjåfør voldtok kvinne
Les også
Uber anmeldt av Oslo kommune
Les også
– Den dresskledte sjåføren åpner døren for deg
Les også
Uber-sjef: – Gir mening å grave opp dritt om kritikere
Les også
Vil ikke assosieres med pirattaxi-apper
annonse

Les også