Tek.no

Nyhet

Microsoft lager neppe en håndholdt spillmaskin

De vil heller fokusere på Windows-telefoner.

Microsoft
8 Mai 2014 06:00

Håndholdt spilling på dedikerte konsoller har sett bedre dager, da stadig flere velger å satse på mobilmarkedet. I april kunne vi fortelle at både Age of Empires og det nye Tony Hawk-spillet nå blir mobilspill.

Det ser ut til at Microsoft også har fått med seg dette, slik at de ikke vil ta opp kampen med Playstations Vita eller Nintendo sine mange DS-varianter. Ifølge Xbox-sjefen selv på Twitter, er det Windows Phone som gjelder for håndholdt spilling.

Det har tidligere vært spekulert i at Microsoft jobbet med en håndholdt spillmaskin som skulle fungere sammen med Xbox One, slik Playstation Vita gjør med Playstation 4, samtidig som Nintendo Wii U har sin egen «gamepad».

Slik blir det neppe, når Phil Spencer skriver at «han tviler» på at Microsoft kommer til å utvikle en dedikert, håndholdt spillmaskin. Derimot utelukkeren han ikke muligheten for at nettbrett og mobiler som kjører Windows Phone en gang vil få en kontrollsystem som kan kobles til for spilling.

sitat"@xrCore I don't think we'll do a dedicated handheld gaming device, rather just focus on WP, tablets, maybe with controller support someday.— Phil Spencer (@XboxP3) May 5, 2014"

Trodde du at Windows Phone ikke var noe populært?
Ifølge Microsoft selger de bedre enn Apple i 24 markeder »

(Kilde: WinBeta)

annonse