Tek.no

Nyhet

Denne kula har innebygd NFC

Spesielle smykker kan låse opp hemmelige meldinger på mobilen din.

Kiroco
20 Mar 2014 14:00

Har du aldri helt følt at teknologien er det som skaper mest spenning i forholdet eller er sterkest knyttet til kjærligheten? Frykt ikke, smykkeprodusenten Kiroco er her for å hjelpe deg med nettopp det. Ved hjelp av, ja, smykker og NFC.

Smykke-meldinger

Produktet heter Kiroco Touch, og er i bunn og grunn smykker med en liten NFC-brikke og litt lagringsminne. Smykket gjør egentlig ingenting selv, og kan hverken sende eller motta meldinger.

Det Kiroco Touch derimot kan gjøre, er å låse opp meldingene du mottar på telefonen din. For å presisere: du kan låse opp meldingene du mottar via Kiroco-appen. I praksis fungerer det slik at får du et varsel i appen på mobilen, og når du da berører smykket med telefonen (med NFC påskrudd), vil meldingen, bildet eller videoen åpne seg i appen.

"The Orb" kan åpnes, og kan inneholde både et bilde bak en glassramme og noe annet kjært (og lite).Foto: Kiroco/Shutterstock 122000482

Smykkene kommer i mange fasonger, men en av de mest utsmykkede – og ikke minst dyreste – utgavene kalles "The Orb". Dette er et kulerundt smykke dekket med sølvdekorasjoner og swarovski-krystaller, og fåes i mange forskjellige farger. Flere av Kirocos andre smykker har også NFC-funksjonene og "Touch"-navnet, men "The Orb" er unikt i at det også kan åpnes og har plass til et bilde og for eksempel en hårlokk inni.

Ikke av praktiske hensyn

Det mest interessante med Kirocos konsept er vel imildertid egentlig at det høres litt, vel, upraktisk ut. Burde det virkelig være nødvendig å både kjøpe et smykke og låse opp meldingene med smykket for å se dem? Men igjen: hvem har sagt at kjærligheten skal være praktisk? Ikke Kiroco, i det minste.

Et annet type smykke fra samme kolleksjon.Foto: Kiroco

Faktum er vel at disse smykkene ikke er noe du kjøper for å gjøre livet mer praktisk. Du kjøper disse smykkene for å gjøre det mer romantisk. Kirocos salgsargumenter er for det første at dette er smykker som er pene å se på, og for det andre at det er romantisk å motta meldinger fra sine kjære via et smykke og en app bare dere to deler. Forutsatt at begge parter i et forhold har slike smykker altså.

Hvis du tenker på å kjøpe en slik til din kjære, har Kiroco en mengde ulike varianter. "The Orb" koster omtrent 1250 norske kroner, og er altså ikke noe som tar lett på lommeboka. Det billigste NFC-smykket koster omtrent 160 norske kroner, og er mer overkommelig. Men da får du ikke hverken spenstige farger eller swarovski-krystaller.

Dette er det billigste NFC-smykket fra Kiroco, til 16.50 pund, eller omtrent 160 kroner.Foto: Kiroco

Kiroco har uansett laget en video som viser hvorfor kjærlighetssmykket burde bli en viktig del av nettopp livet ditt. Om du føler det samme etter å ha sett videoen, er naturligvis helt opp til deg:

Det finnes andre NFC-produkter som også er klare til å innta hverdagen din:
Denne ringen kan du låse opp ytterdøra med »

(Kilde: Kiroco, Pocket-lint)

Les også
Snart kan du styre PC-en og TV-en med denne ringen
annonse

Les også