Til hovedinnhold

iPhone-oppdatering tetter alvorlig sikkerhetshull

...men fjerner samtidig muligheten for "jailbreak".

Niklas Plikk, Teknofil.no

Apple har kommet med en oppdatering til iOS som tetter et alvorlig sikkerhetshull som gjorde det mulig å omgå låseskjermen på iPhone og få tilgang til kontaktregisteret, ringefunksjonen og bildegalleriet på telefonen.

Den nye iOS 6.1.3-oppdateringen retter denne feilen, i tillegg til at oppdateringen også inneholder en rekke forbedringer for Apple-kartene for Japan.

Fjerner mulighet for jailbreak

Samtidig med at låseskjerm-feilen rettes, ser det også ut til at Apple har tettet sikkerhetshullene som gjorde det mulig å jailbreake – låse opp – iPhone for å installere ikke-godkjent programvare på den. Det skriver International Business Times.

Ifølge nettstedet skriver iOS-hackeren MuscleNerd på Twitter at Apple har kreditert "evad3rs" for å ha oppdaget fire av seks sikkerhetshull. Evad3rs er gruppen som står bak Evasi0n, en programvare for å jailbreake iPhone.

Har du jailbreaket iPhone-en din, bør du med andre ord styre unna iOS 6.1.3.

Slik oppdaterer du

For alle dere andre som verdsetter sikkerhet og stabilitet på telefonen fremfor mulighet til å installere ikke-godkjent programvare, er det bare å gå inn på Innstillinger -> Generelt -> Oppdatering for å legge inn den nye iOS-oppdateringen.

Apple har for øvrig også kommet med en firmware-oppdatering til Apple TV, som blant annet retter en del sikkerhetsfeil og gir et nytt brukergrensesnitt i Hulu (ikke tilgjengelig i Norge).

Les også: Stort sikkerhetshull på Samsung Galaxy S4

(Kilder: Apple, International Business Times)

annonse