Tek.no

Nyhet

Nå kan Google finne det beste og billigste flyet for deg

Gir nordmenn en helt ny søkefunksjon.

Shutterstock / Google
22 Juli 2014 10:49

Google ruller nå ut sin tjeneste Google Flight Search i Norge, Sverige og Danmark. Den nye tjenesten er en slags reiseplanlegger hvor du kan søke og få oversikt over hvilke aktuelle flyvninger som tilgjengelige i perioden du ønsker å reise, hvem som gir deg billigste pris og hvordan.

Den nye tjenesten er også integrert i søkefeltet i nettleseren din, hvilket gjør at du kan finne flyvningen du ønsker ved å søke rett i adresselinjen. Det er i hovedsak dette som skiller Google Flights fra de mange andre tjenestene som lar deg finne billige flyreiser.

Finn flyvningen rett i adressefeltet

Om du eksempelvis skriver Oslo til London i adressefeltet på nettleseren, finnes det nå et nytt valg over søkeresultatene. Ved å klikke på «Flyvninger» får du opp en oversikt som viser deg hvilke muligheter du har velge i mellom om du vil fly fra Oslo til London.

Øverst kan du videre spesifisere hvilken dato du ønsker å fly, samt om du kun ønsker en enveisbillett eller skal videre til andre steder etter at du har landet i London.

Lengre ned på siden får du opp en oversikt som viser hvilke selskap som flyr på den datoen du har valgt, med antall mellomlandinger og ikke minst til hvilken pris. Søket deles opp i kategorier der «Beste flyreise» kommer først og viser flyvninger som går direkte. Videre nedover vises de rimeligste alternativene samtidig som du kan se hvor lang tid reisen vil ta om du velger de ulike alternativene.

Gir deg sparetips

Samtidig kan du få en del nyttige tips når du søker. Blant annet vil du få beskjed dersom det finnes flere flyvninger som går til en annen flyplass i samme område. Lønner det seg å utsette reisen med en dag, vil det komme opp en tipskolonne som viser hvor mye du eventuelt sparer på å endre dato for avreise eller hjemreise.

Ved å velge hvilke flyvninger du ønsker får du til slutt opp en knapp der du kan klikke deg videre for å bestille turen du har søkt deg frem til. Trykker du på «Bestill» får du opp flere valg hvor du for eksempel kan velge å bestille reisen direkte via flyselskapet eller gjennom et reisebyrå.

Google Flight Search rulles ut fra og med i dag. Det betyr at ikke alle har tjenesten akkurat nå, men den vil nok komme om ikke så alt for lenge.

Skal du ut å reise i den nærmeste fremtiden?
Dette utstyret gir deg den behageligste flyturen (Ekstra) »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Hotell ville bøtelegge gjester for negative Internett-anmeldelser
Les også
Visste du at NASA har et flyvende observatorium?
Les også
De ble drept av sine egne oppfinnelser
Les også
Hvordan i alle dager mister man et digert fly?
Les også
Nvidia har sniklansert et nytt toppskjermkort
annonse