Nyhet

Det norske selskapet Vizrt er verdensledende på TV-grafikk – nå kjøpes det opp for 2,5 milliarder

Leverer avansert 3D-grafikk til blant andre BBC og CNN.

Sannsynligheten er ganske stor for at du aldri engang har hørt om norske Vizrt, men selskapet er faktisk et av de ledende i verden på sitt felt.

Vizrt, som er en forkortelse for «Visualization in Real Time», har hovedsete i Bergen og leverer avanserte grafikk- og redigeringsløsninger til primært TV-bransjen. Selskapet har kunder i over 100 land, og blant dem som bruker teknologien er store aktører som CNN og BBC.

Kjøpes for 2,5 milliarder kroner

Nå melder Vizrt i en pressemelding at selskapet kjøpes opp. Det nordiske oppkjøpsfondet Nordic Capital har nemlig bladd opp 37 kroner per aksje for selskapet, noe som tilsvarer en kjøpssum på 2,5 milliarder norske kroner.

Nordic Capital er imponert over Vizrts høye kompetanse, og med oppkjøpet ønsker fondet å bidra til fortsatt vekst for selskapet, og til å utvikle enda bedre produkter og tjenester for kundene.

– Vizrt har bevist at de ligger helt i front innen TV-grafikk og videoressurser, takket være en eksepsjonell kultur og en svært kompetent og dedikert organisasjon. Som den nye eieren vil Nordic Capital fokusere på å støtte Vizrts videre geografiske ekspansjon og selskapets streben etter å gi kundene sine det beste tilbudet, sa rådgiver hos Nordic Capital Kim Gulstad i pressemeldingen.

– Vil bli en god eier

Vizrt på sin side anser oppkjøpsfondet som en god støttespiller i det videre arbeidet, og er også fornøyd med tilbudet.

– Vi synes tilbudet er rettferdig og at det ivaretar interessene til våre aksjonærer. Vi mener at Nordic Capital, med sin brede ekspertise og gode rulleblad når det gjelder utvikling av selskaper, vil bli en sterk eier, sa styreleder i Vizrt Dag J. Opedal.

Vizrt utvikler mange ulike løsninger innen både 2D- og 3D-grafikk og animasjon som hovedsakelig brukes under nyhets- og sportssendinger på TV, deriblant forskjellige varianter av virtuelle skjermer og kulisser. Selskapet jobber også med nyskapende «utvidet virkelighet»-løsninger og 4K-teknologi. En presentasjon av noe av det Vizrt arbeider med kan du se under.

I IT-verdenen er Google en ivrig kjøper av selskaper: Derfor bladde Google opp hele 20 milliarder for røykvarslerprodusenten Nest »

(Kilde: Dagens Næringsliv)

Les også
Derfor brukte Google nesten 20 milliarder på en røykvarsler
Les også
Slik skal Oculus Rift-sjefen gjøre VR til en suksess
Les også
Denne strømmetjenesten har flest filmer og serier
annonse