Til hovedinnhold

Denne kameradronen kan du bære på håndleddet

Og den kan ta bilder helt på egen hånd.

Intel/YouTube

Kameradroner er som kjent et nyttig hjelpemiddel som kan hjelpe deg med å ta bilder fra ellers utilgjengelige perspektiver, blant annet fra «innsiden» av fyrverkeri, og som hele tiden forbedres med ny teknologi.

Det mest negative med disse dronene er kanskje at de er en smule brysomme å frakte med seg, men det ser det ut til at det nå kan finnes en effektiv løsning på.

Kameradrone på håndleddet

Som nettstedet Gizmodo melder er det nylig blitt avholdt en konkurranse som heter «Make it Wearable», som innebærer å utfordre deltakere til å pakke teknologi inn i et format som gjør at man kan ha det på seg. Konkurransen er ment å stimulere til innovasjon og avholdes i regi av prosessorprodusenten Intel.

Dronen skal kunne sendes avgårde med bare en håndbevegelse.Foto: Intel/YouTube

Nå foreligger finalistene i konkurransen, og blant disse befinner det seg en tysker ved navn Christoph Kohstall. Kohstall stiller til finalen med noe så uventet som en kameradrone du kan bære på håndleddet som et armbåndsur.

Den lille innretningen har fått navnet «Nixie» og har fire armer med små propeller. Armene kan brettes rundt håndleddet, som altså gjør det mulig å bære dronen som en klokke.

Flyr helt på egen hånd

Nixie er ennå bare på prototypestadiet, men når den er ferdig er meningen at den skal kunne løsne fra håndleddet og fly avgårde helt på egen hånd ved hjelp av en enkel håndbevegelse. Deretter skal den kunne fly til en bestemt posisjon, ta bildet og fly tilbake igjen uten behov for manuell styring slik som med vanlige droner.

Det ferdige produktet ligger nok fremdeles et stykke frem i tid, og detaljene omkring hvordan det hele fungerer er ennå uklare. Det foreligger heller ingen informasjon om spesifikasjonene til selve kameraet som benyttes.

Som man kan se av demonstrasjonsvideoen under ser imidlertid både dronen og kameraet ut til å fungere. Det er uvisst om oppfinneren har planer om å kommersialisere produktet.

Droner kan også brukes til andre ting: Denne dronen sørger for perfekt lyssetting helt på egen hånd »

Mer om
annonse