Til hovedinnhold

Smultringformet spillmaskin fra Nintendo?

Produsentens neste bærbare spilldings kan få spesiell skjerm og hull i midten.

Stefano Tinti / Shutterstock.com
Sharps prototyper på Free-Form Display har så langt handlet mest om skjermer til bruk i bil.Foto: Sharp

Tidligere i år lanserte Sharp sitt såkalte «Free-Form Display». Teknologien går ut på at skjermene har fått elektronikken spredt ut over baksiden, i stedet for samlet, langs kantene av skjermen. Det gir langt større muligheter for å tilpasse utformingen på skjermen, noe Nintendo ifølge ryktene nå ønsker.

Japan Times melder nå at Nintendo vil bli den første kunden som tar i bruk teknologien, og med det er det duket for helsprø spekulasjoner. En av publikasjonens anonyme kilder påstår nemlig at Nintendo vurderer om de skal ha et hull midt i skjermen, slik at produktet blir smultringformet.

Sær oppfølger til Nintendo 3DS?

Den tekniske utviklingen på smultringfronten har så langt gått ganske tregt.Foto: Slawomir Fajer / Shutterstock.com

Nøyaktig hva slags dings dette vil bli er foreløpig helt ukjent, men det spekuleres i at det kan være snakk om oppfølgeren til den håndholdte spillkonsollen 3DS. Selskapet har også en søvnmonitor på gang, som skal være i handelen innen våren 2016. Det kan hende at det er dette produktet den helsprø skjermløsningen er på vei til.

Nintendo har tidligere uttalt at enkle oppgraderinger ikke lenger er nok, noe som kan tyde på at de har noe helt annerledes enn det vi har sett så langt på veikartet sitt.

Begge selskapene har slitt mot hard konkurranse de senere år, men Sharps mobilskjermer har så langt dukket opp i en rekke mobiltelefoner. Free-Form-skjermene er basert på selskapets IGZO-teknologi, som i tillegg til de nye mulighetene på formgivingsfronten også betyr at de vil være forholdsvis lyssterke og strømsnille.

Les mer om Nintendos kommende søvnmonitor i denne saken.

(Kilde: japantimes.co.jp via engadget.com)

annonse