Nyhet

I dag går årets største fotobegivenhet av stabelen

Premiepotten har vokst betraktelig de siste ukene.

Generell informasjon

Dagen for nasjonal fotovandring 2014 nærmer seg og alt er nå på plass. Vi samler derfor all nødvendig informasjon i denne artikkelen, for at den skal bli lett å finne frem til for alle som vil være med. På denne siden finner du fellesinformasjon, men du bør også sjekke siden for den byen du vil være med i for ekstra informasjon som oppmøtested, -tid, og andre ting.

Hva foregår egentlig?

Det hele er ganske enkelt. Du finner ut hvilken av byene på listen du vil delta i, og møter opp ved fastsatt sted og tid denne helgen – lørdag 13. september.
Uansett hvilken by du deltar i, kan du forhåndspåmelde deg, men skal du delta i Oslo er forhåndspåmelding obligatorisk.
Uansett hvor du deltar har du med deg kamera og rusler en tur sammen med andre påmeldte mens dere prater, diskuterer, fotograferer og inspirerer hverandre. Når dagen er omme kan du levere inn opp til tre bilder som vil bli juryert på lokalt nivå og, om du går videre, nasjonalt nivå.

Premiepotten er til sammen på over 181 000 kroner, og summen du betaler for å være med går i sin helhet til en lokal fotoklubb som er med i samarbeidet om arrangementet.

Vi har så langt fått bekreftet deltagelse av ambasadører fra Nikon, Canon, Sony, Olympus, Pentax, Fujifilm og Leica i flere av deltakerbyene.

Noe annet jeg må vite?

Anne-Lise-Stangenes gikk helt til topps med dette bildet i fjor.Foto: Anne Lise Stangenes

Tema for dagen er «konstraster».

Startkontigenten er 100 kroner per deltager. Denne tilfaller i sin helhet de lokale fotoklubbene som er medarrangører og går til klubbens frivillige arbeid. Startkontigenten betales kontant ved fremmøte. Da vil du få et deltagerbevis med ditt deltagernummer og konkurranseregler, samt en forklaring på hvordan du leverer inn bildene dine.

Japan Photo og Akam.no er hovedarrangører, i samarbeid med ulike lokale fotoklubber.

Husk på at det på grunn av stor pågang og ulike rutevalg er obligatorisk påmelding i Oslo. Det gjør du på denne siden. I samtlige andre byer er det bare å møte opp til registrering. Beregn god tid, og nøyaktig oppmøtetidspunkt for din by finner du ved å klikke på byen under.

Reglene for konkurransedelen finner du på denne siden

Hvor kan jeg delta?

Du kan velge mellom disse byene:

Juryen

Lokale juryer vil kåre vinnere fra hver deltakerby, som så går videre til den nasjonale bedømmingen.

Den nasjonale juryen består av:

Hovedpremier

Japan Photo stiller med en premiepott verdt totalt 181 000 kroner, mens lokale sponsorer sammen drar den totale premiepotten opp og over 200 000 kroner. Japan Photo stiller med følgende:

Lokale runder:

  • 1. plass: Gavekort på fotoutstyr, pålydende kr 3000.
  • 2. plass: Gavekort på JapanPhoto XXL pålydende kr 1500.
  • 3. plass: Gavekort på JapanPhoto XXL pålydende kr 1000.
  • 4-6. plass: Gavekort på CEWE fotobok pålydende kr 500.

De seks beste bildene fra hver by går videre, og disse 114 bildene er med i kampen om disse premiene:

Nasjonal finale:

  • 1. plass: Gavekort på fotoutstyr, pålydende kr 30 000.
  • 2. plass: Gavekort på JapanPhoto XXL pålydende kr 10 000.
  • 3. plass: Gavekort på JapanPhoto XXL pålydende kr 5 000.
  • 4-6. plass: Gavekort på CEWE fotobok pålydende kr 1000.

Preus Museum i Horten er med som lokal arrangør av fotovandringen i Tønsberg, men som nasjonalt fotomuseum ønsker de å gi noe til alle som deltar i Nasjonal Fotovandring 2014. Sammen med deltagerbeviset kommer nemlig en fribillett som kan brukes av inntil 4 personer til besøk i museet – med gyldighet ut 2015. Verdien er på inntil 240 kroner.

Bypremier

I tillegg har samarbeidspartnere og lokalt næringsliv bidratt med premier og overraskelser i de enkelte byene.

I flere byer har gode samarbeidspartnere og lokalt næringsliv bidratt med premier og overraskelser som inngår som egne trekninger i byen. Her har alle deltakere like odds for å vinne, og premiene er som følger: