Til hovedinnhold

Galaxy Note 4 kan få sylskarp skjerm

Men størrelsen øker neppe.

Finn Jarle Kvalheim

Neste utgave av Galaxy Note er sannsynligvis en av telefonene flest venter på, nå som mange av årets toppmodeller har sett dagens lys. Ryktebørsen går ustanselig, og nå får ryktene om høyoppløst skjerm støtte.

Det har nemlig dukket opp en såkalt «user agent profile» på Samsungs egne hjemmesider. Dette er filer som gir grunnleggende informasjon om en enhet, slik at for eksempel nettsteder kan presentere innholdet mest mulig riktig.

Les testen av Galaxy Note 3 »

Følger etter LG

Filen er for en telefon med modellnummeret SM-N910, en telefon som ventes å bli Galaxy Note 4 i AT&T-merket utgave.

Innholdet i filen gir ikke veldig store mengder informasjon, men den nevner spesifikt skjermoppløsningen, som skal være 2560 x 1440 piksler, også kjent som QHD. Foreløpig er det bare LG av de store mobilprodusentene som har lansert en telefon med så høyoppløst skjerm, i form av den nye toppmodellen G3.

SM-N910 har også dukket opp i sporingsinformasjon, der den omtales som Galaxy Note 4, og skjermstørrelsen er listet som 5,7 tommer, altså det samme som i dagens Galaxy Note 3.

Les også: Sniktitt på LGs nye toppmodell, G3 »

Denne plansjen viser at Samsungs endelige mål er ultra-HD, eller 4K, om du vil.Foto: Samsung

Har allerede varslet høyere oppløsning

I fjor gjorde Samsung det kjent at de ville øke oppløsningen på mobilskjermer gradvis, og at full 4K-oppløsning er på vei. Ifølge en av selskapets presentasjoner var første mål på veien QHD, eller WQHD (Wide Quad High Definition), og det ifølge plansjen ville dette målet være nådd et sted i løpet av andre halvdel av 2014.

Dersom Samsung følger lanseringstradisjonen, får vi se Galaxy Note 4 for første gang i forbindelse med årets IFA-messe i Berlin til høsten. I år går messen av stabelen 5. september, men Samsung pleier vanligvis å holde sin lansering en dag eller to i forkant av dingsefesten. Vi er til stede i Berlin, og holder deg oppdatert.

Les også: Samsung vil gi deg Ultra-HD på mobilen »

(Kilde: sammobile.com)

annonse