Tek.no

Nyhet

WSJ: – Google lanserer gigant-Nexus

Den nye Google-telefonen blir produsert av Motorola og får skjerm på 5,9 tommer.

Androidpolice.com
Finn Jarle Kvalheim
10 Okt 2014 12:35

Ryktene om neste Nexus-telefon fra Google har allerede gått en stund. Telefonen omtales under kodenavnet Shamu, et navn som stammer fra den første spekkhuggeren som overlevde i fangenskap. Det er neppe tilfeldig. Med en skjerm på 5,9 tommer er det en gigantisk mobiltelefon det her er snakk om. Nå har avisen Wall Street Journal fått bekreftet fra tre ulike kilder at telefonen er på vei.

Produseres av Motorola

Det som skal være Nexus 6 ved siden av LGs G3. LG er produsenten bak både Nexus 4 og Nexus 5.Foto: 9to5google.com

Som vanlig er det anonyme kilder det er snakk om, og Google selv har ikke uttalt seg om saken. Like fullt har WSJ vært svært treffsikre i omtalen av andre ryktede produkter.

Avisens kilder opplyser også at skjermen i den nye telefonen vil få svært høy oppløsning, uten å gå i detalj om akkurat hvilken oppløsning den blir utstyrt med. Produksjonen av den nye telefonen skal det være Motorola som tar seg av.

Motorola har de siste par årene vært i Googles eierskap, men er nå kjøpt av Lenovo. Flere medier spekulerer i at en Nexus-telefon fra Motorola først ble mulig i lys av dette salget. Google har hatt et uttalt ønske om å ikke gi Motorola fordeler over de andre Android-produsentene mens de selv eide selskapet.

Toppspesifisert

Nexus 6 skal ha stereohøyttalere, diger skjerm og kraftigste innmat, ifølge ryktene.Foto: Androidpolice.com

De nøyaktige spesifikasjonene for telefonen har endret seg litt gjennom dens levetid på ryktebørsen. Så godt som alle ryktene er enige om at skjermstørrelsen vil bli 5,9 tommer, men det er noe usikkerhet om oppløsning og prosessor. En telefon som har identifisert seg selv som Motorola Shamu har vært gjennom flere ytelsestester, og i de første testene viste den en ytelse som var svært lik den man kan få fra Snapdragon 801-brikkene, som står i flesteparten av dagens toppmodeller.

Nettstedet gadgetzarena.com viderebringer imidlertid en skjermdump fra appen CPU-Z, en app som brukes til å identifisere maskinvare og programvare i Android-telefoner. Her rapporteres det at telefonen vil ha Qualcomms aller nyeste tilgjengelige systembrikke, altså Snapdragon 805. Her står det også at oppløsningen i skjermen vil være 2392 x 1440, også kjent som 1440p. Det er relativt få telefoner på markedet som har denne oppløsningen i dag. De mest kjente er LGs G3, og Samsungs koreanske utgave av Galaxy S5.

– Større telefoner til utviklerne

Noen kritiske stemmer hevder at bildelekkasjene kanskje ikke er ekte, all den stund de likner svært mye på Motorolas egen Moto X. Går vi tilbake til HTC og Nexus One var imidlertid deres Nexus-telefon og suksessmodellen Desire nesten helt like.Foto: Motorola

WSJ rapporterer at årsaken til den gedigne størrelsen blant annet er å gi utviklerne en telefon de kan testkjøre applikasjoner for store skjermer på. Android-leiren er allerede i dag tett befolket av store telefoner, men enn så lenge har vi ikke sett en ren telefon med Nexus-merket i denne størrelsesklassen.

Google solgte imidlertid lenge en Google Edition-versjon av Sonys Xperia Z Ultra. Google Edition-versjonene kjører helt ren Android-programvare, og får oppdateringer direkte fra Google, akkurat slik Nexus-enhetene gjør.

Uansett er telefonene i ferd med å bli stadig større. For noen brukere er de enorme telefonene statussymboler, mens de blir en besparelse for en del førstegangskjøpere, som bruker enhetene som telefon, nettbrett og PC i ett og samme produkt. Også Apples satsing på storskjermtelefoner i form av iPhone 6 Plus nevnes som en mulig årsak til at Google satser på en såpass voksen enhet.

Lanseres kanskje 31. oktober

Flere medier melder at lanseringsdatoen vil bli den 31. oktober, altså på samme dato som fjorårets Nexus 5 ble lansert. Foreløpig har vi heller ikke her hørt noe offisielt fra Google. Foreløpig har vi ingen konkret informasjon om prisen på Nexus 6, men Google har for vane å selge Nexus-modellene påfallende billig i USA. Her til lands varierer prisene på Nexus-enheter typisk noe mer. Mens Asus' nettbrett Nexus 7 er ett av de rimeligste nettbrettene du kan kjøpe, har LGs Nexus 5 hatt pris omtrent på nivå med tilsvarende telefoner.

Nexus 6 vil bli den første telefonen som selges ferdig installert med operativsystemet vi i dag kjenner som Android L. Sannsynligvis blir den kjent som Android 5.0, men foreløpig er det usikkert hviken søtsak Google velger å kalle den opp etter.

Les sniktitten på Googles Android L her »

(Kilder: blogs.wsj.com, gsmarena.com, gadgetzarena.com Bilder: androidpolice.com, 9to5google.com, Motorola)

»

Les også
Nå kommer Android L
Les også
HTC og Motorola raskest med oppdateringer
Les også
Se nyhetene i neste Android-versjon
Les også
Er dette HTCs Nexus-brett?
annonse

Les også