Til hovedinnhold

– Apple-kunder er de mest fornøyde

Det konkluderer amerikansk undersøkelse med.

Denys Prykhodov/Shutterstock.com

Det finnes mange produsenter av PC-er og datautstyr, og logisk nok medfører dette også visse forskjeller i hvordan kundene opplever kvaliteten til de ulike selskapenes produkter og tjenester.

I et forsøk på å avdekke disse forskjellene utarbeider en organisasjonen ved navn American Customer Satisfaction Index (ACSI) hvert år en rangering av en rekke ulike selskaper, også innen kategoriene data og teknologi. Nettstedet Apple Insider videreformidler nå årets resultater i kategorien PC-produsenter.

Apple på topp

Ifølge ACSI er det Apple sine kunder som er mest fornøyde med produktene og servicen de får. Selskapet får en poengsum på 84 når det gjelder kundetilfredshet, noe som er en nedgang på 3 poeng i forhold til i fjor, men altså likevel nok til å kapre førsteplassen.

Når det gjelder andreplasse har ACSI valgt å kombinere tallene fra de tre produsentene Samsung, Lenovo og Asus, noe som resulterte i en poengsum på 82. Deretter følger Dell, Acer, Toshiba og HP med henholdsvis 76, 75 og 74 poeng.

Undersøkelsen gjelder vel å merke det amerikanske markedet, og der er uvisst hvor representativ den er for andre deler av verden, for eksempel Europa. Statistikken baserer seg på opplysninger hentet inn fra et utvalg på 70 000 forbrukere.

Flere kriterier

Deltakerne i undersøkelsen får blant annet spørsmål om hvordan de opplever kvaliteten på produktene sett i forhold til prisen de betaler, hvor ofte kundene opplever feil med produktene og også hva slags forventninger kundene har til produktene.

I tillegg legges det også til grunn hvorvidt deltakerne i undersøkelsen har lagt inn formelle klager til produsenten innen en gitt tidsramme, samt merkelojalitet, som dreier seg om hvor sannsynlig det er at kundene vil kjøpe nye produkter fra samme produsent i fremtiden. Flere detaljer om kriteriene kan du finne her.

Dette er for øvrig ellevte året på rad at Apple har tatt førsteplassen på ACSI-rangeringen, som startet i 2004.

Apple-kundene har nå kastet seg over den iPhone 6:
Telefonen byr på topp ytelse i lekker innpakning »

annonse