Til hovedinnhold

Neste år skal Apple trolig lansere en mobil som er heldekket av glass

Hva Apple planlegger etter iPhone 7 skal nå være lekket.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

En ganske massiv ryktetornado har feid over teknologilandskapet i lengre tid når det gjelder iPhone 7, som etter alt å dømme skal lanseres neste måned. Det har derimot vært mer stille omkring hva Apple planlegger til neste år, men nå har det kommet et par nye godbiter.

Det japanske nettstedet Nikkei melder at iPhone skal få en full design-overhaling i 2017, hvor glass blir stikkordet. Opplysningene kommer fra kilder med den sedvanlige «kjennskapen til saken».

Heldekkende glass

Kildene hevder at det taiwanske selskapet Foxconn, som skrur sammen de fleste av Apples produkter, er i ferd med å utvikle et heldekkende glassdeksel for Apple. Dermed ser det altså ut til at iPhone får glass både foran, bak og på sidene.

Neste års iPhone-modeller kan få heldekkende glassdeksel. Dette er iPhone 6s.
Apple

Foxconn skal ha testet ut dekslene siden i fjor. Det nye designkonseptet skal være et forsøk på å øke etterspørselen etter iPhone og å bedre møte den økende konkurransen fra Android-aktører som Samsung og Huawei.

Får trolig også AMOLED-skjermer

For Foxconn sin del er de nye glassdekslene trolig ment å sikre selskapets posisjon som iPhone-produsent i fremtiden. Som Nikkei peker på står bestillingene fra Apple for over 50 prosent av Foxconn sin totale omsetning.

Det er ellers ikke så mye som er kjent som neste års iPhone-modeller, men flere rykter indikerer at Apple omsider skal ta steget over til AMOLED-skjermer i 2017. I tillegg har det versert rykter om at en ny formfaktor er på gang, som underbygger opplysningene om mer glass på telefonene.

Ingenting er offisielt bekreftet av Apple eller Foxconn.

Først skal altså iPhone 7 lanseres: Nå ser det ut til at telefonen får en helt ny hjemknapp-løsning »

(Via Forbes)

annonse