Til hovedinnhold
NyhetMicrosoft Windows 10

Microsoft med et siste forsøk på å få deg til å oppgradere til Windows 10

En påminnelse i fullskjerm er på vei.

Microsoft

Har du Windows 7 eller 8.1 har du allerede opplevd å få tilbudet om å oppgradere til Windows 10 i løpet av de siste 11 månedene. Nå er vi inne i siste måned før Windows 10-oppdateringen slutter å være gratis, og er du lei disse påminnelsene, kan du ha mer i vente.

Microsoft har nemlig tenkt å gi deg en siste påminnelse om at du kan oppgradere uten kostnad, og den kommer deisende inn på skjermen din i fullskjerm, melder selskapet selv.

29. juli er siste sjanse

Det har seg nemlig slik at den 29. juli blir din siste sjanse for å sikre deg oppgraderingen uten å måtte betale. Microsoft har allerede satt seg et hårete mål om få en milliard maskiner over på den nye versjonen.

Det viser seg dog at det fortsatt er mange som klamrer seg fast til Windows 7, selv om Microsoft med jevne mellomrom har sendt deg en påminnelse.

– Beklager å forstyrre

Den nye varslingen starter med teksten «Beklager å forstyrre, men dette er viktig. Gratis oppgradering til Windows 10 avsluttes den 29. juli». Videre byr selskapet på salgsargumenter som at den nyeste versjonen av operativsystemet er det sikreste til dags dato.

Samtidig blir det også poengtert at du enkelt kan angre deg og gå tilbake til Windows-versjonen du allerede kjører innen 31 dager. Til slutt bekrefter også Microsoft at hele 300 millioner allerede har valgt å oppgradere.

Ikke alle blir varslet

Dog viser det seg at det ikke er langt fra sikkert at du vil motta påminnelsen. Microsoft ramser nemlig opp en rekke tilfeller hvor du ikke kommer til å se noe til beskjeden:

  • Om du allerede har installert «Få Windows 10»-appen
  • Om du tidligere har valgt å ikke motta påminnelsen igjen
  • Om maskinen du bruker ikke er kompatibel med operativsystemet
  • Om du tidligere har avinstallert Windows 10
  • Om du har prøvd å installere operativsystemet og operasjonen feilet slik at du gikk tilbake til Windows 7 eller 8.1
  • Om du har gjemt «Få Windows 10»-appen
  • Om du har slått av Windows 10 oppgradering, eller har slått av tilbudsmeldinger på skjermen

Skulle du dog gå med planer om å oppgradere til Windows 10, så burde du altså få ut fingeren.

Etter 29. juli må du betale, og skal du ha Windows 10 Home må du ut med 119 dollar, eller rett rundt tusen norske kroner. Vil du heller ha Pro-versjonen så koster denne 199 dollar, eller rundt 1700 norske kroner.

Lei alt «crapware» som følger med Windows 10?
Slik installerer du enkelt operativsystemet uten alt tillegget »

(Kilde: Microsoft)

annonse