Nyhet

Nå vil Microsoft putte stemmeassistenten sin i brødristere og kjøleskap

Store planer for Cortana.

Med Windows 10 har Microsoft skjerpet ambisjonene sine på flere områder, blant annet virtuell virkelighet. Nå viser det seg at også «tingenes Internett»-satsingen skal trappes kraftig opp, med selskapets stemmeassistent Cortana i sentrum.

Som nettstedet ZDNet melder avholdt Microsoft nylig sin Windows Hardware Engineering Community-konferansen (WinHEC), hvor det kom frem at Microsoft skal bygge inn støtte for Cortana i det som må sies å være mer uventede produkter neste år.

Brødristere og kjøleskap

Blant produktene som skal få Cortana-støtte i 2017 er nettilkoblede kjøleskap, brødristere og termostater. Ifølge WinHEC-presentasjonen dreier det seg spesifikt om produkter som har innebygde skjermer og som altså kjører Windows 10.

Det foreligger ennå få detaljer om akkurat hvilke maskinvareprodusenter Microsoft skal samarbeide med i denne sammenhengen, og når vi får se de Cortana-styrte tingenes Internett-produktene på markedet. Det hele er imidlertid et ledd i den store Creators Update-oppdateringen neste år.

Vil ha Cortana inn overalt

Det at produktene visstnok skal ha skjermer er imidlertid en interessant opplysning. Vi har riktignok allerede sett nettilkoblede kjøleskap med berøringsskjermer, for eksempel Samsungs Family Hub-modell. Brødristere med stor skjermflate, som Microsoft altså viste et bilde av, er nok mer sjelden vare.

Microsoft har generelt store planer for Cortana, og vil sørge for at alle produkter med skjermer vil kunne benytte stemmeassistenten. Cortana var som kjent først kun tilgjengelig til mobiler, før den deretter kom til både PC-er, Xbox og nettbrett.

Microsoft satser også stort på VR: Nå har de avslørt minstekravene til VR-brillene som kommer til Windows-plattformen »

(Via The Verge)

Les også
Microsoft Invoke skal ta opp konkurransen med Google Home og Alexa
Les også
Snart kan du snakke med Cortana rett fra Android-låseskjermen din
Les også
Adobe vil la deg redigere bilder med stemmen
Les også
Snart får Windows 10 en stor oppdatering – Her er de viktigste endringene
Les også
Windows 10 får egen spillmodus
Les også
Microsoft har avslørt minstekravene til VR-brillene sine
Les også
Microsoft har dratt duken av to usedvanlig lekre datamaskiner
Les også
Microsofts talegjenkjenning er nå like god som mennesker
Les også
Microsofts taleassistent kommer til Android og iOS
annonse