Nyhet

Med disse nyhetene går HP rett i strupen på Apples bestselgere

Få høydepunktene fra HPs lanseringsskred her »

Om du fortsatt er av den oppfatning at HP kun er et selskap som flytter store mengder anonyme billigmaskiner hos de store elektronikkforhandlerne er det på tide å oppdatere seg.

Spesielt etter at HP ble delt opp i to enheter, hvor den enes oppgave vår å jage etter forbrukeren mens den andre kunne fokusere på bedriftsløsninger, har vi sett en flom av spennende produkter. Ikke minst i det øvre prissjiktet.

Det er også i det øvre prissjiktet, i premiumsegmentet, at fokuset lå da HP i dag lanserte fire nye eller kraftig oppgraderte produkter.

Den nye Spectre x360 med tynn skjermramme, bærbare Envy-modeller med kraftig oppgradert batteridriftstid, en fullstendig overhalet Envy «Alt-i-et»-maskin og en ny skjerm med FreeSync-støtte som drives av en enkel USB Type-C-tilkobling.

Spectre 13 x360 – Utfordrer Apples MacBook

Vi har tidligere gitt mye ros til HP for deres Spectre-serie, sist med deres Spectre 13. Nå får den langt mer fleksible Spectre x360-serien et nytt medlem. Dette er altså en 2-i-1-maskin som lar deg vri skjermen 360 grader og bruke den som et nettbrett.

Nytt fra dagens Spectre x360-serie er den langt tynnere rammen. I forhold til forrige generasjon Spectre har HP skrellet bort nesten 1 centimeter på hver side av panelet. Panelet er for øvrig av IPS-typen og byr på Full HD-oppløsning.

Apple måtte tåle kritikk etter at de lanserte sin MacBook med kun en USB Type-C-port. HP har forstått at dette er i minste laget og disker med sin nye Spectre x360 derfor opp med to slike, i tillegg til en standard USB 3.0-port for alle de av oss som ikke er interesserte i å drasse rundt på adaptere.

Annet enn den reduserte tykkelsen, som nå kun måler 13,8 millimeter, og den lavere vekten på 1,29 kg, er det batteritiden som virkelig står i fokus her. Denne skal ifølge HP ha gått opp med 25 prosent slik at Spectre x360 kan holde det gående i opptil 15 timer på en lading.

Spectre x360.

Webkameraet støtter Windows Hello, og batteriet støtter HPs lynladingsteknologi som sikrer deg 90 prosent batterikapasitet på 90 minutter.

Hva gjelder komponentene er det Core i5- eller Core i7-prosessorer fra Intels 7. og siste prosessorgenerasjon som står for moroa, og om du er riktig gal kan Spectre x360 konfigureres med opptil 1 TB PCIe-basert flashminne.

Nye Spectre x360 starter på 1000 Euro og ankommer Norge i november.

Tykkere Envy-bærbare med bedre batteritid

HP Envy 13.

I tillegg lanserte HP nye modeller i sin Envy-serie. Denne serien er rettet mot deg som ønsker høyere byggkvalitet med mer eksklusive materialer, bedre skjermteknologi og mer presis interaksjon enn deres rimeligere Pavillion-serie tilbyr.

En bred pekeplate av glass er på plass og nytt av året er det at tastaturet heves et hakk når maskinen er åpen. Det skal gi deg en bedre skriveopplevelse. Enkelte modeller vil få den samme rammeløse skjermen som Spectre 13 x360 med alt fra Full HD til 1440p eller 4K-oppløsning.

I forhold til fjoråret Envy-serie melder HP om inntil fire timer lengre batteridriftstid for opptil 14 timer sammenhengende bruk. HP har altså valgt å satse skikkelig på batteriet, men for å få til dette har de sett seg nødt til å øke tykkelsen og vekten noe i forhold til fjorårets modell. Endringen er likevel svært små, og med sine 1,42 kg og snaue 14 millimeter tykkelse tror vi HP vil få mange med seg på at dette er rett prioritering i en tid hvor slankehysteriet stadig når nye høyder til skrekk og gru for batteritiden.

I tillegg til to USB 3.0-porter får alle Envy-modellene en fremtidsrettet USB Type-C-port.

Spesifikasjonsmessig er det Intels 7-generasjon Core i5- og i7-prosessorer som står for tenkningen og konfigurasjoner med inntil 1 TB PCIe-basert flashminne og 16 GB RAM kan velges. Enkelte modeller får støtte for HPs lynlading, som gir deg 90 prosent batterikapasitet på 90 minutter.

Modellene i den nye Envy-serien starter på 800 euro og ankommer Norge denne måneden. Modellene med 4K-skjerm ventes først i januar.

HP Envy 27 Display.

Envy-skjerm med FreeSync og USB Type-C

Når selskapet utstyrer sine premium-maskiner med USB Type-C, hva er vel smartere enn å lansere en ny skjerm som kan drives utelukkende ved hjelp av denne tilkoblingen? Så ble altså Envy-Display født.

HP Envy 27 Display.

Dette er en 27-tommer skjerm med svært tynn ramme. Panelet er av typen IPS, noe skal sikre god innsynsvinkel. Panelet har også mulighet til å gjengi 99 prosent av Adobe RGB-fargerommet og AMDs FreeSync-teknologi på plass for å unngå «tearing», eller riving om du skulle ønske å spille på den.

Oppløsningen er forresten 4K, så regn med å måtte oppdatere grafikkortet ditt om du tilhører sistnevnte gruppe. Dessverre, for spillere, ser det ut til at panelet stopper ved 60 Hz.

Av tilkoblinger skilter skjermen med to HDMI-innganger og en DisplayPort-inngang. Du har alltids mulighet til å koble skjermen til med et vanlig strømadapter, om du ikke har en USB Type-C-kabel tilgjengelig.

Se vår nye grafikkortanbefaling »

Envy-skjermen koster fra 550 Euro og blir tilgjengelig i desember.

iMac-utfordreren «Envy AIO 27»

Mens HP i fjor satset på buede skjermer for sine Envy «alt-i-et»-maskiner ser det ut til at selskapet er tilbake til det paddeflate i år. Her har serien nemlig fått en total designoverhaling, med et mye strammere og mer maskulint uttrykk enn tidligere.

Mens maskinvaren for fjorårets modeller var bakt inn i selve skjermen er maskinkraften nå flyttet ned i foten. Det har latt HP lage et mer kvadratisk design med en følgelig langt tynnere skjerm på kun 15 dybdemillimeter.

Denne berøringssensitive skiven justerer du volumet med.

Skjermen måler 27 tommer og kommer med oppløsningen 1440p eller 4K. HP melder at skjermen er Technicolor-spesifisert, noe vi håper betyr at de har gjort en god jobb med å kalibrere panelet før avreise fra fabrikken.

Innebygget er også en egen modus som fjerner det blå lyset for bedre øyekomfort. Enkelte mener blåskjæret i dagens skjermer virker søvnhemmende, men eksperter vi har snakket med mener på sin side at innsovningsvansker skyldes det faktiske innholdet vi konsumerer på skjermen i tiden før vi går til køys, og ikke lyset fra skjermen isolert sett (Tek Ekstra). Det spørs derfor hvilken effekt denne modusen vil ha på søvnen din.

I toppen av skjermen er det montert et webkamera som støtter Windows Hello. Dette er nedfelt frem til du trenger å bruke det, et valg som er tatt for å ivareta folks bekymring for personvern og overvåkning på internett.

Fire høyttalere er på plass, og en fiffig løsning er at du ved hjelp av et berøringspanel på foten av maskinen kan justere volumet.

Envy AIO vil drives av 6. generasjons firekjernede Skylake-prosessorer fra Core i5- og i7-familien. Enkelte modeller kan konfigureres med dedikert GTX 950-grafikk fra Nvidia, mens de rimeligste modellene får integrert Intel-grafikk.

Til tross for en beskjeden størrelse er det i foten gjort plass til en SSD på inntil 256 gigabyte og en harddisk på inntil 2 terabyte.

Envy-AIO-modellene koster fra 1500 Euro og blir tilgjengelig i desember.

Fikk du med deg testen vår av HPs luksus-bærbare Spectre 13?
Spectre 13 er den nye kongen i premiumsegmentet »

Les også
HPs lekre hybrid-PC har fått 4K-skjerm
Les også
HP har lansert en bitteliten PC med superkrefter
Les også
Pavilion Wave er HPs nye generasjon hjemme-PC
Les også
HP sender dette slagskipet inn i krigen om entusiastene
Les også
HP Spectre 13: Spectre 13 er den nye kongen i premiumsegmentet
annonse