Til hovedinnhold

Slik ringer du sykt billig til utlandet

Dansken Tanveer Sharif sier han er sjokkert over hvor mye norske mobiloperatører krever for at du skal kunne ringe dine venner i utlandet. Sharif har derfor startet mobilselskapet Vopium, hvor ideen er at utenlandssamtalen din viderekobles til et lokalt fastnettnummer, via Vopiums såkalte ”gateway”, og så videre til mottakeren i landet man ringer til. Dermed betaler du kun lokal takst, pluss ”et lite gebyr” for å viderekoble samtalen.

Fordelen med denne tjenesten er at du kan beholde ditt vanlige, norske mobilabonnement, og bruke Vopium – fra din egen mobil – til utenlandssamtaler.

For innvandrere

Sharif sier i en pressemelding at Vopium vil passe for alle som har venner og kjente i utlandet som de ønsker å holde kontakten med. Samtidig påpeker han at Norges befolkning representeres av 213 forskjellige nasjonaliteter, og antyder at særlig innvandrere vil kunne tjene gode penger på å ta i bruk Vopium for å holde kontakten med familie og venner i hjemlandet.

- Jeg ble overrasket da jeg så hva mobiloperatørene tok for internasjonale samtaler. Her kan forbrukerne spare masse ved å stille krav til produktene de bruker. For å vise folk at de kan kutte telefonregningene sine tilbyr vi nå 30 minutter gratis slik at de kan teste selv, sier Vopium-gründeren.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Bruk din mobil

For å ta i bruk tjenesten må du først laste ned et gratisprogram til din mobil. Når du ringer til utlandet, blir du spurt om Vopiums tjeneste skal gjelde, og hvis du bekrefter dette, kan du spare inntil 90 prosent av det samtalen normalt vil ha kostet, ifølge mobilselskapet. (sammenlignet med Telenor Fri Fiks, Netcom Active Talk og Tele 2 Uno, av Vopium).

Er både mobilen din, og den du ringer til, tilknyttet Wi-Fi, kan dere snakke gratis.

Priseksempel: mobil til mobil

Pakistan:

Vopium: 0,63 øre per minutt + lokal takst

Telenor Fri Fiks: 18,49 kroner per minutt

Netcom Active Talk: 10,69 kroner per minutt

Tele 2 Uno: 18,49 kroner per minutt

USA:

Vopium 0,16 øre per minutt + lokal takst

Telenor Fri Fiks: 5,99 kroner per minutt

Netcom Active Talk: 1,99 kroner per minutt

Tele 2 Uno: 2,99 kroner per minutt

Mer om
annonse