Til hovedinnhold

Nvidia Tegra 4 er lansert

Superbrikken får grafikkprosessor med 72 kjerner.

Nvidia har lansert det de selv kaller "verdens raskeste mobilprosessor", Nvidia Tegra 4. Den nye systembrikken skal være dobbelt så rask som Tegra 3-brikken.

Det mest imponerende med Tegra 4 er at den inneholder en grafikkprosessor med hele 72 kjerner – noe som skal gi seks ganger raskere grafikkytelse sammenlignet med Tegra 3.

Tegra 4 har tidligere hatt kodenavnet "Wayne", og i tillegg til heftig grafikkytelse har den også fire ARM Cortex-A15-kjerner.

Bedre kameraytelse

Den nye systembrikken har fått en ny funksjon som Nvidia kaller Computational Photography Architecture, som gir bedre kameraytelse ved å kombinere prosesseringskraften i grafikkprosessoren (GPU-en) og prosessoren (CPU-en). Det betyr at du skal kunne ta HDR-bilder og HDR-video automatisk, også med blits – slik at du får med detaljer i både de lyse og mørke områdene i bildet, slik øyet ser det.

Bedre strømstyring

I tillegg til de fire vanlige prosessorkjernene er det i likhet med Tegra 3 en femte ekstrakjerne som brukes når kraften fra de fire hovedkjernene ikke trengs. Dette skal gi lavere strømforbruk totalt, og ifølge Nvidia bruker Tegra 4 opptil 45 prosent mindre strøm enn Tegra 3. Det betyr opptil 14 timer med videoavspilling i HD-kvalitet på en mobiltelefon.

Tegra 4 har ikke innebygget LTE-støtte (4G), men kan levere LTE via en ekstrabrikke, Icera i500. Denne brikken støtter LTE i alle frekvensbånd – noe som betyr at telefoner og nettbrett utstyrt med Tegra 4 og Icera i500 antagelig vil fungere i alle 4G-nett i verden.

Nvidia sier ikke noe om når vi vil få se de første telefonene med Tegra 4, men det er sannsynlig at det vil bli lansert mobiltelefoner med den nye brikken i løpet av CES-uken. Selskapet avslørte imidlertid at de kommer til å lansere en ny håndholdt Nvidia 4-basert spillkonsoll som du kan lese mer om hos vårt søsternettsted Gamer.no.

Her finner du alle sakene fra CES 2013

Vi er tilstede på CES hele denne uken og holder deg løpende oppdatert på Amobil.no og på våre Facebook-sider.

annonse