Nyhet

Ny versjon av tidenes tøffeste leketøy

Dingsemessen CES er åpnet og Parrot har vist frem AR. Drone 2.0.

Både data- og mobilredaksjonen er på plass i Las Vegas.
Den nye dronen får en helt ny app. Denne skal være et slags senter for alt du kan gjøre med flygeleken, ifølge pressesjef Vanessa Loury i Parrot.
Tilbehør til Apples produkter har blitt et vanlig innslag på teknomessene. Her er tilbehør fra iHome.
Mobildeksler fra produsenten Speck.

Mobilen.no/Las Vegas: Consumer Electronics Show i Las Vegas er et av årets høydepunkt for dingsefrelste. Messen åpner offisielt på tirsdag, men vi er allerede på plass for å få med oss de tidligste lanseringene. Søndag kveld fikk vi den første forsmaken på det som kommer.

Ny drone fra Parrot

Det mest spennende vi fikk se under førfesten CES Unveiled var en ny versjon av kvadrakopteret Parrot AR. Drone. Det uvanlige mobiltilbehøret var noe av det morsomste vi hadde innom til test i fjor, og den nye versjonen byr på enda mer moro.

AR. Drone 2.0 har fått bedre kamera og en helt ny mobilapplikasjon. Den nye flygeleken kan lagre høyoppløst video i 720P fra det frontmonterte kameraet. Med første utgave av AR. Drone har du måttet laste ned alternative apper fra App Store eller Android Market for å ta opp video. Opptakene ble heller ikke særlig gode på grunn av det lavoppløste kameraet.

Når du har filmet flygeturen din kan du enkelt dele opptakene rett fra appen. Opptakene blir dessuten liggende i et eget galleri. Appen har en egen del der du kan se på andres opptak og flygeferdigheter.

Søk opp droner i nabolaget

Ifølge Parrots pressesjef Vanessa Loury skal appen med tiden bli koblet til mobilens GPS. Når det er på plass skal du enkelt kunne se om noen i ditt nærområde bruker en AR. Drone, slik at det blir enklere å få brukt spillene som krever at du har to droner. Det er en funksjon som virker veldig nyttig. Til en pris på mellom to og tre tusen kroner er det gjerne ikke så mange som har to stykker av disse leketøyene.

Den tøffeste funksjonen får du ikke

På visningen av AR. Drone 2.0 fikk vi se dronen flippe seg selv rundt i luften. Også den første utgaven av dronen har vært vist mens den gjør dette. Ifølge Loury er dette kun mulig med selskapets egen demoprogramvare. Selv om dette er noe av det mer spektakulære vi har sett dronen gjøre, vil du altså sannsynligvis ikke få muligheten til å gjøre det med din egen drone.

Parrots pressesjef antydet imidlertid at tredjeparts utviklere jobber med programvare som kan gjøre liknende ting. Det fins nemlig et omfattende sett verktøy for utviklere som ønsker å lage sin egen programvare for flygeleken.

Styring og funksjoner på AR. Drone 2.0 skal ellers bli forholdsvis likt som på den originale. Dronen har fått seg noen små designendringer, men den skiller seg ikke mye fra første utgave når det kommer til utseende.

Mobiltilbehør til ære for Bob Marley.
Asus Padphone er en telefon som kan "parkeres" i et nettbrett.
Corning slipper en oppfølger til dagens Gorilla Glass på årets CES-messe.

Ukjent pris og slippdato

Hverken pris eller nøyaktig slippdato er satt for AR. Drone 2.0. Ifølge Loury skal AR. Drone 2.0 komme i løpet av 2012 og prisen skal ikke bli avskrekkende.

Lurer du på om AR. Drone er noe for deg?
Gå til vår videotest av Parrot AR. Drone

Asus Padphone

I tillegg til Parrots flygeleke ble det vist frem at vell av tilbehør på CES Unveiled. Alt fra relativt ordinære iPhone-deksler til høyttalerkrybber og hodetelefoner som bærer Bob Marleys etternavn ble vist frem.

Festens aller mest interessante innslag fikk vi ikke prøvekjørt. Asus Padphone lå nemlig trygt innelåst i et glassmonter, uten at Asus' representanter var i nærheten.

Et nettbrett med garasje

Padphone er en mobiltelefon og et nettbrett som hører sammen. Telefonen kan puttes inn i en luke i nettbrettet, slik at nettbrettet tar over som skjerm for telefonen.

Krysninger som denne er ikke nytt for Asus. Selskapet rakk å lansere to generasjoner av Asus Transformer i fjor. Transformer og Transformer Prime er nettbrett med fysisk fulltastatur, voldsom batteritid og mange innganger – deriblant vanlig USB-kontakt.

Padphone ble først lansert før sommeren i fjor, men foreløpig har den ikke kommet på markedet. Vi håper å få sett nærmere på en fungerende Padphone i løpet av messen.

Les også: Test av Asus Transformer Prime

En uke med nye dingser

Messen varer til fredag kveld, men de fleste av lanseringene blir unnagjort i morgen. Vi dekker de viktigste lanseringene og kommer med sniktitter på produktene underveis.

Blant produktene vi håper å få sett nærmere på er Gorilla Glass 2. Produsenten bak det supersolide glasset som fins i mange av dagens mobiler skal nemlig vise frem oppfølgeren i løpet av messen.

Se flere artikler fra CES 2012

Les også
Drone følger deg som et lojalt kjæledyr
Les også
Angrip vennene dine med minihelikopter
Les også
Elma iGrill: Bruk iPad-en som steketermometer
Les også
Søppelkasse gir deg nyhetene
Les også
Denne ballen kan du styre med mobilen
Les også
Dette nettbrettet takler selv de råeste PC-spillene
Les også
iPad overlevde fall fra "verdensrommet"
Les også
Endelig en skikkelig råtass fra Sony
Les også
Nå kan du passe ungen fra andre siden av jordkloden
Les også
Endelig kan babyen få leke med pappas iPhone
Les også
Parrot AR Drone
annonse