Til hovedinnhold

Nå har Windows-nettbrettene 100 000 apper

Microsoft kan feire rask vekst.

Espen Irwing Swang, Amobil.no

Microsoft hadde sikkert håpet på at antall apper i Windows Store skulle nå 100 000 innen deres Build-konferanse i forrige uke, men nå kan de glede seg likevel. I går meldte selskapet på Twitter at det svært så runde antallet var nådd, noe som er godt nytt for satsingen på Windows 8.

Windows Store inneholder apper til Windows 8- og Windows RT-baserte nettbrett, mens Windows Phone Store inneholder appene til Windows Phone-mobiler.

Rivalene App Store fra Apple og Play Store fra Google har langt høyere tall, men Microsoft har faktisk hatt en langt raskere vekst. App Store brukte 14 måneder på å nå 100 000, mens Android-butikken endte opp på 18 måneder. Windows Store brukte cirka åtte måneder.

Slik statistikk forteller ikke den fulle og hele historien om hvor suksessfull Microsofts Windows 8-satsing er, men tallene er uansett ikke dårlig nytt. I tillegg har storheter som Facebook og Flipboard kunngjort Windows 8-apper, noe som kan komme godt med når Microsoft nå satser videre på oppdateringspakken Windows 8.1 og et sprekt Surface-nettbrett med Qualcomm-brikke.

Microsoft vil betale opptil 100 000 for apper

Det er ikke bare på nettbrettfronten at Microsoft jobber hardt for å få fart på apputviklingen. Bloomberg kunne nylig melde at Microsoft er villige til å betale så mye som 100 000 dollar for at utviklere skal lage apper til deres Windows Phone-plattform.

I tillegg vil de antagelig kjøre kampanjer hvor du får med en Windows-mobil når du kjøper den nye spillkonsollen Xbox One. Du kan lese mer om Microsofts app-planer hos vårt søsternettsted Mobilen.no.

Amobil.no plukker med jevne mellomrom ut noen apper vi anbefaler. Her er noen av de siste app-anbefalingene til Windows Phone:

(Kilder: Windows App Builders / Twitter via The Verge og Engadget)

annonse