Til hovedinnhold

Facebook utsatt for sofistikert hackerangrep

Det sosiale nettverket ble angrepet.

iStock/17042564

I forrige måned ble det sosiale nettverket Facebook utsatt for det de kaller et «sofistikert angrep». Selskapet forklarer i et blogginnlegg at de heldigvis ikke kan se at noen brukerdata har kommet på avveie.

Facebook trenger neppe noen nærmere presentasjon, men over én milliard mennesker benytter seg av den sosiale tjenesten hver måned. Skulle en slik nettside bli kompromittert, ville det fått alvorlige konsekvenser med tanke på tjenestens pålitelighet og omdømme.

Bare på besøk

Angrepet forekom altså i januar, og skjedde da en håndfull ansatte fra Facebook besøkte nettsiden til en utvikler for mobile plattformer. Nettsiden var infisert av skadelig programvare, som deretter ble lastet ned automatisk til de ansattes datamaskiner.

Alle maskinene skal ha kjørt siste utgave av både operativsystem og antivirusprogram, men ble likevel utsatt for det avanserte innbruddet. Så fort Facebook oppdaget viruset, gjennomførte de rutinemessige strakstiltak:

«Vi fikset alle infiserte maskiner, informerte politiet og startet en etterforskning som fremdeles pågår», skriver selskapet i blogginnlegget. Facebook hevder at de altså ikke har funnet noen tegn til at informasjon om brukere har blitt kompromittert.

Deler informasjonen

Ifølge Facebook er de heller ikke de eneste som har blitt utsatt for det omfattende angrepet:

«Det er også klart at andre har blitt angrepet og infiltrert nylig. Som én av de første til å oppdage denne skadelige programvaren, tok vi umiddelbart grep og delte detaljer om infiltrasjonen med andre selskaper og virksomheter som er berørt», skriver det sosiale nettverket.

Dette er bare siste i rekken av flere avanserte angrep mot større nettsider den siste tiden. Twitter ble for ikke lenge siden frastjålet 250 000 passord og annen sensitiv informasjon, mens de store nettavisene Washington Post, The Wall Street Journal og The New York Times anklager Kina for å stå bak innbruddene i deres systemer. Kina nekter selvfølgelig for dette.

Urolig for sikkerheten rundt omkring?
Du er faktisk selv den største trusselen på nett »

(Kilder: Facebook via BBC)

annonse