Til hovedinnhold

Slik vil PlayStation 4-spill se ut i forhold til PC

De to sammenlignes i en ny demonstrasjon.

Digital Foundry

Etter at det ble kjent hvilken maskinvare som skal stå PlayStation 4, har det blitt mulig for flere å lette på sløret når det kommer til hvordan spill som blir laget for konsollen kommer til å se ut.

I en video selskapet Digital Foundy har lagt ut viser de frem grafikken i en spesialtilpasset versjon av Unreal-spillmotoren. Her demonstreres hva slags kvalitet du får fra en datamaskin med et Nvidia GeForce GTX 680 innabords, i forhold til den kraften en PlayStation 4 er forventet å kunne levere.

Ikke overraskende er det langt penere lyssetting, skyggelegging og partikkeleffekter i PC-versjonen av denne demonstrasjonen. Moderne skjermkort er tross alt svært mye kraftigere, og koster gjerne mer på egen hånd, enn en liten konsoll.

Like fullt har PlayStation 4-grafikken mye snadder å by på, spesielt sammenliknet med forrige generasjons konsoller. Når vi i tillegg tar høyde for at utviklerne bruker et par år på å lære seg å tyne maskinvaren i en konsoll til det ytterste, kan demoen ovenfor tyde på at vi har svært mye godt i vente – selv om det kan være en god stund til.

Vil du ha like god grafikk som demonstrasjonen over viser?
Slik får du mest mulig ut av skjermkortet ditt »

(Kilde: DigitalFoundry via Eurogamer og Extremetech)

annonse