Nyhet

Datalagringsdirektivet utsettes

Terrorangrepet 22. juli får utilsiktede virkninger, datalagringsdirektivet foreslåes utsatt tre måneder av regjeringen.

Med 89 mot 80 stemmer, ble lovendringene som innfører EUs datalagringsdirektiv i Norge, vedtatt 4. april i år. Før den tid hadde debatten rast frem og tilbake mellom de ulike partiene, og blant folk flest. Lovendringen skulle ha trådd i kraft 1. april til neste år, men etter angrepet 22. juli i år har Regjeringen besluttet å utsette innføringen.

Datalagringsdirektivet ble unnfanget etter terrorbølgen som rystet verden i tiden rett etter årtusenskiftet, først med 11. september 2001 i USA, så med bombene i Madrid 11. mars 2004. Mens amerikanerne var raskt ute med sin The Patriot Act, så skulle det ta lengre tid i EU. Da det smalt i London 7. juli 2005 ble et lovverk for registrering av elektronisk kommunikasjon fremskyndet. Direktivet lagt frem og vedtatt den 15. mars 2006 med et overveldende flertall, men her i Norge har direktivet altså enda ikke trådd i kraft.

Terrorangrepet har skylden

For å få aktivisert datalagringsdirektivet må vi også ha på plass politiregisterloven, og arbeidene med denne har blitt forsinket grunnet angrepet 22. juli i år. Det sier seg kanskje selv, men når en bombe smeller midt blant der saksbehandlerne sitter å jobber så blir ting utsatt. Grunnet forholdene har følgende kommet på plass i forslaget til statsbudsjett:

«Ikrafttredelse er utsatt fra 1. april til 1. juli 2012 på grunn av vanskelige arbeidsforhold og noe redusert aktivitet i departementet etter terrorangrepet 22. juli.»

  • Les også:
  • Dette er datalagringsdirektivet

(Kilde: Aftenposten)

Les også
Åpner for full krig mot fildelere
Les også
TomTom solgte trafikkdata
Les også
Slik stjal vi Linns identitet
Les også
Datamaskinen avslører hvor du er
Les også
Lur nettsperren med proxy og VPN
Les også
Datalagrings-diskusjonen koker på nett
Les også
Datalagringsdirektivet:
Les også
Datalagringsdirektivet er vedtatt
Les også
20.000 vil protestere mot Erna
Les også
Oppfordrer til «Erna Hour»
annonse