Nyhet

Han lagde en av tidenes raskest voksende apper

Brukte ikke én krone på markedsføring.

Bildeprogrammet Instagram har blitt utrolig populært, siden det ble sluppet på markedet i oktober i fjor.

Ved juni i år hadde applikasjonen fem millioner brukere, og det antallet har nå vokst til over 13 millioner. Et antall som er enda mer imponerende, med tanke på at den hittil kun er tilgjengelig for iPhone.

Appen vokser med omtrent én million brukere hver andre uke, noe som gjør den til en av tidenes raskest voksende apper.

Ikke markedsført

Det har Instagram fått til uten å bruke en eneste krone på markedsføring.

- Bygger du en virkelig god app - ikke bare ok, men virkelig kremen av kremen - vil den naturlig stige til topps, forklarer mannen bak applikasjonen, Kevin Systrom.

Instagram er en applikasjon som lar deg ta bilder, påføre bildene et filter, og dele bildene på forskjellige sosiale medier.

- Det å ta et bilde er en veldig enkel handling, som alle i verden gjør. Vi satt en mening og et budskap bak den handlingen, ved at nå kan alle vennene dine se bildet umiddelbart. I tillegg gjør vi bildet vakrere, sier Systrom.

Kommer på Android

Kevin Systrom har sagt nei til å jobbe for Facebook og også vært involvert i Twitter og Google, før han sluttet for å lage sitt eget selskap. Det har nå sju ansatte.

Nå har Systrom, som gikk på prestisjefylte Stanford University, altså utviklet en av verdens mest populære apper. Han er imidlertid glad for erfaringene han fikk i Facebook og Twitter, som enda var i startgropen da Systrom var innom.

- Jeg ble gitt mulighetene til å være i midten av tonnevis med innovasjon og på Stanford møtte jeg noen av de smarteste personene, som gjorde de kuleste tingen i verden. Da jeg endelig startet for meg selv, føltes det så riktig, forteller 27-åringen.

Med tanke på at applikasjonen kun er tilgjengelig for iPhone, ligger det fortsatt mye potensial for Instagram.

- Den neste plattformen vil definitivt bli Android. Vi jobber også med noen andre kule ting, sier Kevin Systrom.

(Kilder: Business Insider, Fast Company)

Les også
Facebook kjøper Instagram
annonse