Til hovedinnhold

Denne kan gi deg en SSD på 2 TB

Intel og Micron har utviklet NAND-brikke på 128 Gbit.

Samarbeidet mellom Intel og Micron bærer nye frukter, denne gangen i form av en NAND-brikke på 128 Gbit. Ikke bare skal denne doble kapasiteten i forhold til selskapenes eksisterende 64 Gbit-brikker, men vi loves også en dobling av ytelsen. Intel benytter også oppmerksomheten til å melde at 64 Gbit-brikkene nå er i masseproduksjon.

Brikken er utviklet med 20 nm-produksjonsteknologi, og baserer seg på MLC-design. ONFI 3.0-spesifikasjonene er overholdt og det innebærer blant annet at brikkene skal støtte 333 megatransfers per sekund (MT/s). Bruksområdene skal være ulike former for mobile enheter samt SSD-er som trenger høy kapasitet.

For å klemme såpass med data inn på en liten brikke har Micron og Intel tatt i bruk en ny cellestruktur, som muliggjør en mer aggressiv skalering. Litt av problemene med en krymping av teknologien er at de enkelte delene i en enkelt celle blir så tynne at de slites raskere enn tidligere generasjoner. For å motvirke dette har Intel og Micron byttet over til en Hi-K/metal gate stack, altså "inngangspartiet" til der den enkelte bit blir lagret.

Ved å bruke NAND på 128 Gbit vil man kunne få vanlige SSD-er i 2,5-tommers format til å lagre 2 TB med data. Når noe slikt skjer vil man kunne konkurrere mot de tradisjonelle harddiskene også på kapasitet, og dermed er det bare prisen som setter en stopper for SSD-festen.

(Kilde: Intel)

annonse