Til hovedinnhold

Ny Windows Phone for HTC HD2

HTCs gamle toppmodell nekter å dø og får nyeste Windows Phone-versjon.

HTC HD2 ble i utgangspunktet levert med Windows Mobile 6.5. I ettertid har den blitt en hackeryndling.

Det begynner å bli to og et halvt år siden HTC mer eller mindre startet et skjermkappløp med modellen HD2. Toppmodellen viste seg å bli en av de siste med gamle Windows Mobile 6.5, men det har ikke forhindret den fra å leve videre.

En mengde tilpassede versjoner av Windows Phone har kommet og gått. De fleste av dem med utspring i utviklerforumet XDA-Developers. Nå har den så langt siste utgaven av Windows Phone blitt tilpasset HD2.

Les også: Testen av HTC HD2

Windows Phone Tango

Versjonen det dreier seg er forholdsvis ferske Windows Phone 7.5 Tango. Utgaven er laget for å kreve mindre av maskinvaren i telefonen. Tango skal kunne kjøre på telefoner med ned mot 256 MB hurtigminne, og med svakere prosessorer.

Den gamle telefonen får faktisk Tango før systemet og lanseringsenhetene offisielt er sluppet. Tango skal egentlig komme i løpet av andre kvartal, sammen med Nokia-telefonen Lumia 610.

Har du allerede Windows Phone på HD2-en din vil du miste noen funksjoner. For å gjøre Tango lettere å kjøre har nemlig Microsoft fjernet en del finesser fra operativsystemet. Blant annet mister du automatiske opplasting mot Microsofts skylagringstjeneste, Skydrive. Siden Tango er lettere å drive kan imidlertid hastigheten på menyene bli noe bedre.

Fjernet en bug

En bug i SMS-funksjonen på Windows Phone skal ha blitt fikset i denne nye versjonen. Tidligere kunne en riktig oppsatt tekstmelding sende Windows-telefoner i omstart, før SMS-funksjonen bare ble vekke fra menyen. Det skal ikke kunne skje nå.

Har du fortsatt en HTC HD2 i bruk, eller liggende i skuffen, kan det hende du har lyst til å se på mulighetene for å fornye den. Her kan du laste ned Windows Phone Tango for HD2.

Som alltid er det litt risikabelt å legge inn brukertilpassede utgaver av operativsystem på en telefon. Det betyr at du enten bør være litt teknisk anlagt selv, eller ha mulighet til å få hjelp av noen som er det underveis i operasjonen. I verste fall kan telefonen slutte å virke helt.

(Kilde: slashgear.com)

Mer om
annonse